Consell de Mallorca
VERSUD reivindica la riquesa poètica del Migjorn de Mallorca
Aquest dimecres, 23 de maig, arranca la segona edició del cicle d'acció poètica que impulsa el Centre de Poesia Contemporània Blai Bonet.
conselldemallorca.net 21/05/2018 - 19:54:05

VERSUD reivindica la riquesa poètica del Migjorn de Mallorca

Aquest dimecres, 23 de maig, arranca la segona edició del cicle d'acció poètica que impulsa el Centre de Poesia Contemporània Blai Bonet. Un programa que recorrerà durant els mesos de maig, juny i principi de juliol diferents municipis del sud de Mallorca -Santanyí, Campos, Felanitx, Ses Salines i Llucmajor- estenent la poesia de Josep M. Llompart, Bernat Vidal i Manel Marí, entre d'altres, a través de rutes literàries, recitals poètics i concerts.

"VERSUD és un exemple clar dels projectes que ens agrada impulsar des de Cultura del Consell de Mallorca", reconeix el vicepresident primer i conseller de Cultura, Patrimoni i Esports, Francesc Miralles, "i és que crea aliances entre municipis i entitats culturals per divulgar la nostra riquesa literària. Un bon exemple de la tasca que ha de desenvolupar la Casa de la Poesia Blai Bonet a la comarca, com a impulsora de la reivindicació poètica a Mallorca".

I és que VERSUD 2018 dóna continuïtat a un programa d'acció poètica nascut l'any passat de mans del Centre de Poesia Contemporània Blai Bonet, de la Fundació Mallorca Literària. I ho fa "amb la intenció de seguir reivindicant el Migjorn de Mallorca com a terra de grans veus poètiques com Blai Bonet, Damià Huguet, Miquel Bauçà...", explica Carme Castells, directora de la Fundació Mallorca Literària. Un iniciativa que aglutina propostes de diferents agents culturals, com és la col·laboració de Campos és Poesia -un programa anual que organitza l'OCB de Campos- així com el suport de diferents ajuntaments i associacions. Tots ells són col·laboradors necessaris perquè l'oferta d'activitats -rutes literàries, recitals poètics, presentació de nous poemaris, concerts...- recorri el sud de Mallorca entre els mesos de maig, juny i principi de juliol.

VERSUD 2018, coordinat per Pau Vadell, començarà a caminar aquest dimecres, 23 de maig, amb un acte d'homenatge de Josep Maria Llompart, coincidint amb la data de naixement de l'escriptor. El cicle visitarà espais emblemàtics com l'apotecaria Vidal, a Santanyí, per homenatjar l'amistat entre dos amics: Josep M. Llompart i Bernat Vidal i Tomàs, de qui se celebra el centenari de la seva mort. I clourà dos mesos d'activitats, amb un acte especial i emotiu, que duu per nom "Emmarinats", en el qual amics i poetes amics retran homenatge al desaparegut escriptor eivissenc, Manel Marí, que l'any passat va formar part de la primera edició de VERSUD.

Entre els amics presents a l'acte de cloenda del cicle es trobarà Sebastià Alzamora, avui present a la presentació d'aquesta nova edició de VERSUD. Alzamora se suma a la necessitat de "reivindicar el migjorn de Mallorca perquè crec que no ho valoram prou. Aquest acte de recordança a en Manel me deixa una sensació agredolça, convençut que es tracta d'un dels poetes més rellevants de la literatura catalana dels darrers vint anys".

La segona edició del cicle d'acció poètica VERSUD s'ha presentat aquest matí al Centre Cultural la Misericòrdia de Palma. Hi han assistit el vicepresident primer i conseller de Cultura, Patrimoni i Esports, Francesc Miralles; el director insular de Cultura, Rafel M. Creus; la directora de la Fundació Mallorca Literària, Carme Castells; el coordinador del cicle, Pau Vadell; l'escriptor Sebastià Alzamora i Bel Vidal, filla de Bernat Vidal i Tomàs. 

 

Reciente
Visto
Comentado