Santanyí
L’exposició del centenari de Bernat Vidal i Tomàs es trasllada a la Misericòrdia
La mostra creada per la regidoria de Cultura de l’Ajuntament de Santanyí obrirà les seves portes dia 22 de gener al Centre Cultural la Misericòrdia de Palma a les 20.00.
ajsantanyi.net 20/01/2019 - 08:59:23

L’exposició del centenari de Bernat Vidal i Tomàs es trasllada a la Misericòrdia

La mostra creada per la regidoria de Cultura de l’Ajuntament de Santanyí obrirà les seves portes dia 22 de gener al Centre Cultural la Misericòrdia de Palma a les 20.00

Per commemorar els 100 anys del naixement d’un dels santanyiners més il·lustres del municipi, l’Ajuntament de Santanyí va impulsar una exposició sota el títol Una vida per la cultura: Bernat Vidal i Tomàs 1918-2018. Apotecari de professió, Vidal i Tomàs és considerat el patriarca de l’anomenada “Escola de Santanyí” de la qual hi forment part grans poetes i escriptors com Blai Bonet o Llorenç Vidal. Ara, aquesta exposició es trasllada al Centre Cultural la Misericòrdia de Palma, de la mà del Departament de Cultura i Patrimoni del Consell de Mallorca. La inauguració serà dimarts 22 de gener a les 20.00, i romandrà a la sala d’exposicions fins al 9 de febrer.

Bernat Vidal i Tomàs és una de les personalitats més importants de la cultura de Santanyí,i de les lletres catalanes. Va escriure novel·la, poesia, es dedicà a la investigació històrica, i es va relacionar amb d’altres escriptors i personatges cabdals que defensaren la llengua i la cultura com Salvador Espriu, Llorenç Villalonga, Maria Antònia Salvà o Josep Pla. Dos dels escriptors encara en actiu de més èxit que ha donat el poble de Santanyí, com són Antoni Vidal Ferrando i Antònia Vicens, el consideren un mestre sense el qual no haurien arribat on són el dia d’avui.

La mostra, que es va poder veure per primera vegada a l’octubre a la Casa de Cultura de Ses Cases Noves de Santanyí, és un recorregut per la vida i les diferents etapes en que es pot dividir la vida i obra de Bernat Vidal i Tomás. L’exposició inclou fotografies i documentació del seu arxiu personal que no s’havien mostrat mai al públic. L’encarregada de coordinar el contingut ha estat Bel Vidal, filla de Bernat Vidal i Tomàs, historiadora i estudiosa de la figura i la feina del seu pare.

La regidora de Cultura de l’Ajuntament de Santanyí, Ricarda Vicens, s’ha mostrat molt satisfeta d’haver enllestit l’exposició i que ara es pugui veure a Palma: “han estat molts de mesos de preparatius, i no li podrem agrair suficient la dedicació i la feinada que ha fet a Bel Vidal. Però crec que l’esforç ha valgut la pena, i és molt important que el Centre Cultural la Misericòrdia li obri les seves portes. A l’exposició es pot veure molt de material que no s’havia mostrat mai, i permetrà aprofundir en la seva figura, però també acostar-la a la gent jove ja que, està construïda d’una manera molt didàctica”.

 

Reciente
Visto
Comentado