Gob Mallorca
Continua el desgavell en les ocupacions i explotacions de la costa
Continuen les nombroses ocupacions il·legals a la costa de les Iles Balears mitjançant l’existència de milers d’obres sense la seva preceptiva concessió administrativa.
gobmallorca.com 22/05/2019 - 13:25:58

Continua el desgavell en les ocupacions i explotacions de la costa

Continuen les nombroses ocupacions il·legals a la costa de les Iles Balears mitjançant l’existència de milers d’obres sense la seva preceptiva concessió administrativa, obres que son incompatibles amb les determinacions de la Llei de costes i per tant no legalitzables en la majoria de casos.

Però el més greu és que l’administració que ha de velar pel compliment de la Llei, el Ministeri per a la Transició Ecològica, és precisament la que autoritza centenars d’explotacions de serveis de temporada sobre les mateixes ocupacions il·legals mitjançant un procediment totalment irregular.

El procediment ja l’hem denunciat en nombroses ocasions, el qual consisteix en autoritzar explotacions sobre obres il·legals o sobre les platges a dit, sense ni tan sols el preceptiu concurs o licitació a que obliga la Llei en el casos en que fos viable l’ocupació i l’explotació per a aquestes activitats econòmiques de serveis de temporada, consistents principalment amb establiments de begudes i menjars, terrasses amb taules i cadires, explotacions de piscines i solàriums, etc.

El que procedeix, en aplicació de la Llei de costes, no és altra cosa que ordenar la demolició i la retirada del domini públic marítim terrestre d’aquests milers d’ocupacions que des de els anys 50 i 60 del segle passat varen envair i desfigurar les costes de molts indrets de les Illes Balears, sense que a dia d’avui i mitjançant una Llei favorable al restabliment del terrenys al seu estat natural anterior a la seva alteració per obres sense cap despesa per a l’administració, quasi res s’hagi fet llevat d’alguna actuació aïllada.

S’ha de lamentar que encara que passin governs, ministres i Caps de la Demarcació de Costes a les Illes balears, durant els 30 anys de vigència de l’actual Llei 22/1988, de costes, en res s’ha notat la seva aplicació.

Com una petita mostra dels centenars d’explotacions irregulars que existeixen a les costes de Mallorca posarem 5 exemples alguns dels quals ja hem posat de manifest en altres ocasions.: piscina Hotel Cala Vinyes, PuroBeach Illetes, terrassa Hotel Don Pedro, bar Playero a la Platja d’Alcúdia o bar a Cala Torta.

 

Reciente
Visto
Comentado