Santanyí
L’Ajuntament torna a demanar la connexió de bus entre s’Alqueria i l’Hospital de Manacor
Aquesta setmana la batlessa de Santanyí s’ha reunit amb responsables de la Direcció General de Transport.
ajsantanyi.net 13/10/2019 - 08:13:29

L’Ajuntament torna a demanar la connexió de bus entre s’Alqueria i l’Hospital de Manacor

Aquesta setmana la batlessa de Santanyí s’ha reunit amb responsables de la Direcció General de Transport a qui ha reclamat, una vegada més, millores al servei al municipi.

Al mes d’abril de 2018, per intentar millorar les connexions del municipi de Santanyí amb la resta de l’illa amb transport públic, l’Ajuntament va presentar fins a 8 al·legacions perquè residents i visitants disposessin d’un servei més complet. Aquesta setmana, el nou equip de govern de Santanyí, encapçalat per la batlessa, Maria Pons, ha volgut traslladar una altra vegada aquestes reivindicacions a la Direcció General de Transport, perquè d’una vegada per totes el servei s’ajusti a les necessitats dels seus 13 nuclis de població.

Aquestes al·legacions es van presentar l’avantprojecte de serveis de transport públic regular de viatgers d’ús general de Mallorca i van ser rebutjades. Aquest document ha de marcar les línies i directrius del transport públic dels pròxims anys, i abans que entrin en vigor les seves directrius, el municipi de Santanyí espera aconseguir que tenguin en compte les seves sol·licituds.

Una de les principals al·legacions que s’havia fet era la d’establir una connexió entre el nucli urbà de s’Alqueria Blanca i l’Hospital de Manacor. Però aquesta opció va ser rebutjada, perquè es considera que el servei quedarà cobert amb les línies que connecten Santanyí amb Campos i Campos amb Manacor. El que es demanava des de l’Ajuntament de Santanyí era precisament evitar haver de fer un transbord al nucli campaner per la pèrdua de temps que suposa. En aquest mateix sentit, el consistori també ha demanat la creació d’una línia que connecti Santanyí, Felanitx i Manacor, sense haver de passar per Campos per la pèrdua de temps que suposa, però també va ser rebutjada. Des del departament de la Conselleria de Mobilitat s’han compromès a tornar a estudiar les millores proposades pel consistori santanyiner.

Entre els serveis que ha reclamat l’Ajuntament de Santanyí també hi ha el reforç de connexió amb zones costaneres on de cada vegada hi ha més residents i més visitants durant la temporada turística, com és la línia entre Cala Llombards i s’Almunia. També s’ha parlat de la possibilitat d’establir més freqüències que connectin Cala Figuera, Son Moja, Cala Santanyí i Cala Mondragó, tant en temporada baixa com en temporada alta, ja que s’han produït algunes incidències durant l’estiu. Des del consistori també s’ha demanat que la línia que va de Cala d’Or a Palma no aturés a Campos, especialment al primer transport, per possibilitar que els alumnes matriculats a la UIB arribin a temps a les classes. També l’any 2018, des dels municipis de Campos, Ses Salines i Santanyí es va demanar la possibilitat d’establir una línia directa entre el migjorn i el campus universitari i el Parc Bit. De fet, es va fer una enquesta als municipis per saber quants d’usuaris interessants en aquesta línia hi hauria.

La batlessa, Maria, assegura que les seves propostes són assumibles per part del servei de laDirecció General de Transport: “no hem demanat cap cosa que sigui impossible, i estem molt satisfets de com ens han rebut, i crec sincerament que han escoltat les reivindicacions que tenim per al municipi. Si les institucions hem de fomentar l’ús del transport públic, hem de fer un esforç per adaptar-lo a les necessitats dels nostres veïnats. Nosaltres hem recollit l’opinió dels residents dels diferents nuclis del municipi, i hem fet propostes viables i necessàries. Considerem que en molts de casos els santanyiners estan agreujats perquè per desplaçar-se sempre han de fer transbord a algun poble, amb la pèrdua de temps que això suposa”.

A la reunió mantinguda amb els responsables de la Direcció General de Transports, han anunciat que al novembre començaran les obres per millorar la parada d’autobusos de Cala d’Or, que s’equiparà amb pantalles per fer seguiment dels horaris dels autobusos. A més, des del consistori, s’ha tornat a oferir, si és necessari, terrenys al nucli de Santanyí per fer una estacióde transferència o es vol ampliar l’espai de les actuals aturades.

 

Reciente
Visto
Comentado