El PI
El Parlament insta el Govern, a proposta d’El Pi, a instal·lar a Inca les seus dels clústers de la moda i l’agroalimentació
La formació considera Inca una excel·lent ubicació per la seva tradició industrial i situació geogràfica.
el-pi.com 13/11/2019 - 08:16:29

El Parlament insta el Govern, a proposta d’El Pi, a instal·lar a Inca les seus dels clústers de la moda i l’agroalimentació

La formació considera Inca una excel·lent ubicació per la seva tradició industrial i situació geogràfica

El Ple del Parlament de les Illes Balears ha aprovat avui matí, amb l’única abstenció de MÉS per Menorca, una Proposició No de Llei d’El Pi – PROPOSTA PER LES ILLES BALEARS que insta el Govern a instal·lar a la localitat d’Inca les seus dels clústers industrials de la moda i l’agroalimentació, en cas que aquests es constitueixin i si els sectors consideren que és la millor ubicació. El Grup Parlamentari El Pi reitera amb aquesta iniciativa el seu compromís amb la localitat, després que l’Ajuntament d’Inca aprovés per unanimitat, el mes de novembre de l’any 2017, d’una moció d’El Pi Inca en aquest sentit.

El Pi considera que Inca és una excel·lent ubicació per als clústers de la moda i l’agroalimentació per la seva tradició industrial, per la seva situació geogràfica dins l’illa de Mallorca i per la importància econòmica d’aquests dos sectors a la ciutat. El regidor de Transició Energètica i de Projectes Estratègics d’Inca, Gori Ferrà, i el president d’El Pi Inca, Pere Soler, han assistit al debat i s’han mostrat satisfets per l’acord assolit.

El president i portaveu parlamentari d’El Pi, Jaume Font, apunta que El Pi considera que “aquesta proposta és una bona via per evitar que Inca es consolidi com a "ciutat dormitori" i per ajudar a l'increment de l'activitat d'altres sectors ben implantats i tradicionals a la ciutat, com són el comerç i la restauració, gràcies a l'aprofitament de recursos i sinergies”. Així mateix, a instàncies d’El Pi, el Parlament insta, també, el Govern de les Illes Balears a seguir impulsant el procés de clusterització dels sectors industrials iniciat l’any 2017 i, concretament, d’aquells sectors amb un lideratge i interès empresarial per a la constitució d’un clúster definit.

Un clúster és un grup d'empreses i institucions de suport concentrades en un territori que competeixen en un mateix negoci i que comparteixen característiques comunes i complementàries. Per tant, es tracta d'un concepte que es refereix a una concentració geogràfica d'empreses interconnectades, proveïdors especialitzats, empreses de serveis i agents de suport en un àmbit determinat, en el qual competeixen però, a més, cooperen.

 

Reciente
Visto
Comentado