Fons Mallorqui de Solidaritat i Cooperacio
Batiana Yoma, batle de Ténado (Burkina Faso), visita Mallorca
El batle del municipi burkinès de Ténado, Batiana Yoma, serà de visita oficial a Mallorca del 25 de novembre al 2 de desembre.
fonsmallorqui.org 18/11/2019 - 12:53:44

Batiana Yoma, batle de Ténado (Burkina Faso), visita Mallorca

El batle del municipi burkinès de Ténado, Batiana Yoma, serà de visita oficial a Mallorca del 25 de novembre al 2 de desembre. La seva estada servirà per enfortir els lligams de cooperació i solidaritat de Mallorca amb Burkina Faso.

El batle de Ténado, Batiana Yoma, serà a Mallorca per participar de la jornada "L'Agenda 2030: de la visió a l'acció", organitzada pel Fons Mallorquí de Solidaritat i Cooperació, on farà una intervenció sobre el projecte d'implementació de l'Agenda 2030 que s'està duent a terme al seu municipi.

Aquest projecte, actualment en fase pilot, busca generar un espai de bones pràctiques i sensibilitzar sobre la situació actual de l'Agenda 2030, el seu caràcter global i universal així com els diferents reptes als quals s'enfronten tant els països del nord com del sud per complir els seus objectius de desenvolupament sostenible i les oportunitats que ofereix. Actualment, a Ténado ja s'han realitzat tallers de sensibilització al personal tècnic de l'ajuntament i líders comunals i es troba en el procés d'adaptar l'Agenda 2030 al seu pla estratègic.

Aprofitant l'estada, s'han organitzat diverses activitats com una recepció a l'Ajuntament de Sa Pobla, una xerrada a Búger, una visita a l'IES Puig de Sa Font, de Son Servera i una visita institucional al poble d'Esporles, entre altres. Totes aquestes activitats estan enfocades a reforçar els lligams de cooperació i solidaritat de Mallorca amb Burkina Faso.

Batiana Yoma posseeix un màster en gestió de sistemes educatius i és especialista en formació de formadors per a directors de centres educatius. També té àmplia experiència en el disseny i gestió de projectes de desenvolupament i cooperació descentralitzada.

La seva experiència professional abasta tant l'àmbit de pedagògic com el polític. En el camp de l'educació té una experiència de més de 20 anys exercint llocs directius en centres educatius de primària i secundària a Ouagadougou. Els seus càrrecs més rellevants han estat com a conseller d'Educació Secundària a la Direcció Regional del Ministeri del Centre Nacional d'Educació i Alfabetització (Ouagadougou) i com assessor pedagògic per a la mateixa institució.

En política, ostenta el càrrec de batle de Ténado des de 2013. Burkina Faso, és considerat un dels països més pobres del món, amb un ingrés brut per càpita de només 1.200 dòlars anuals. A Tenado, la principal activitat econòmica de Ténado és l'agricultura de subsistència, en petites parcel·les familiars.

El Fons Mallorquí hi desenvolupa projectes de cooperació a través dels quals es treballa la millora dels sistemes de producció per al creixement econòmic sostenible, la millora de l'accés als serveis socials bàsics i l'enfortiment de les capacitats institucionals i de participació comunitària.

 

Reciente
Visto
Comentado