EUIB
La justícia reconeix que s’ha envaït la intimitat dels periodistes i s’ha violat el secret professional
Esquerra Unida celebra la nul·litat dels escorcolls realizats a periodistes de les Balears, ara fa quatre anys.
premsaeuib 27/01/2023 - 09:34:45

La justícia reconeix que s’ha envaït la intimitat dels periodistes i s’ha violat el secret professional

Esquerra Unida celebra la nul·litat dels escorcolls realizats a periodistes de les Balears, ara fa quatre anys

26/01/2023 | EUIB celebra que, quatre anys després d’aquell atropellament de drets personals i professionals, el conegut com a cas Mòbils hagi conclòs de forma favorable per als periodistes i mitjans assenyalats i escorcollats, per una causa que res tenia a veure amb ells, com ara ha explicat la justícia.

El Tribunal Superior de Justícia de les Illes Balears (TSJIB) ha declarat, finalment, nuls els escorcolls, incautacions i rastrejos de telefonades dels periodistes. Unes mesures adoptades l’any 2018, pel jutge Miquel Florit, arran d’unes suposades filtracions relacionades amb el cas Cursach.

A l’auto, el TSIB explica que "es varen descartar alternatives de la mateixa eficàcia, però menys agressives per al dret fonamental afectat". I és que el secret professional dels periodistes va ser violat, “envaint un espai d’intimitat” i accedint "indiscriminadament a tot el trànsit de comunicacions propi dels periodistes, que majoritàriament no tenia res a veure amb les actuacions investigades".

Més de quatre anys després, els professionals d’Europa Press, Agencia EFE i Diario de Mallorca que varen rebre la visita de la Policia Nacional i varen veure la seva privadesa i secrets professionals exposats, reben, per fi, una explicació i actitud coherent per part d’una justícia que, fins ara, els hi havia posat les coses difícils, sense tenir-hi res a veure. Així ho diu, literalment el TSJIB, recordant a l’auto que sobre els periodistes no hi havia cap sospita de delicte.

Des d’EUIB donam les gràcies a les periodistes i el periodista implicats, per la seva feina i perquè no defalleixin. Perquè els esquitxos de casos de corrupció tan grossos com el cas Cursach no poden arribar a afectar drets fonamentals, individuals i professionals d’una persona que res hi té a veure. La corrupció sempre ha intentat controlar o utilitzar els mitjans de comunicació per a les seves finalitats, són comportaments que venen de molt enrere. Només amb una justícia forta i independent serem lliures, personal i professionalment.


Reciente
Visto
Comentado