La direcció del PSIB que pretén consolidar-se i perpetuar-se
Després de 5 anys sense celebrar cap congrés, a la direcció del PSIB-PSOE li entren les presses i convoca a corre cuita un congrés exprés on la possibilitat de plantejar candidatures alternatives a l’actual direcció s’ha reduït a uns pocs dies
Davant aquesta situació, Esquerra Socialista PSIB-PSOE, proposa l’ajornament dels congressos previstos pel proper juliol i exigeix un termini adequat per donar opció a que els diferents corrents del PSIB.
AGENCIA MANACORNOTICIAS 22/06/2017 - 04:06:00
D’aquesta manera queden sense representació proporcional i marginats tots el grups, plataformes i militants que recolzaren des del primer moment la candidatura de Sánchez.

PER UN CONGRÉS DEL PSIB OBERT I PARTICIPATIU. Després de més de cinc anys sense celebrar cap congrés, a la direcció del PSIB li entren les presses i convoca a corre cuita un congrés exprés on la possibilitat de plantejar candidatures alternatives a l’actual direcció s’ha reduït a uns pocs dies. L’excusa es adaptar les estructures i política del partit a les noves orientacions sorgides del 39 Congrés federal del PSOE celebrat fa uns dies però en realitat, el previst 13è Congrés del PSIB-PSOE està pensat per consolidar les velles estructures del partit que han quedat invalidades per la gran mobilització dels militants durant les passades primàries.

-La direcció del PSIB que pretén consolidar-se i perpetuar-se està formada pels companys i companyes que perderen les primàries, ja que realment només canviaren de candidat i de bàndol quan fou clar que la majoria dels militants recolzaren a Pedro Sánchez i condemnaren les maniobres de la Gestora. D’aquesta manera queden sense representació proporcional i marginats tots el grups, plataformes i militants que recolzaren des del primer moment la candidatura de Sánchez.

Els documents polítics preparats per a la seva aprovació al 13è Congrés del PSIB-PSOE pertanyen al passat, els ha redactat una direcció vençuda a les primàries i han estat superats pel 39 Congrés Federal.

-La direcció que pretén consolidar-se ha posat el partit en una situació de dependència respecte de les institucions. D’aquesta manera el partit esdevé una plataforma auxiliar per les ambicions institucionals i personals d’alguns militants. Pel contrari, la línia definida pel 39 Congrés federal opta per separar nítidament els càrrecs institucionals del càrrecs orgànics en el partit tal com ha defensat sempre Esquerra Socialista. En definitiva, els càrrecs institucionals han de retre comptes davant el partit.

-Els documents polítics preparats per a la seva aprovació al 13è Congrés del PSIB-PSOE pertanyen al passat, els ha redactat una direcció vençuda a les primàries i han estat superats pel 39 Congrés Federal. -Amb els terminis tan ajustats, en ple estiu i celebrant els Congressos del PSIB i de la FSM amb només una setmana de diferència, la direcció del PSIB segueix la línia ja oberta per Andalusia per tal de silenciar les forces regeneradores que volen un socialisme netament situat a l’esquerra.

Davant aquesta situació, Esquerra Socialista PSIB-PSOE, proposa l’ajornament dels congressos previstos pel proper juliol i exigeix un termini adequat per donar opció a que els diferents corrents del PSIB es puguin articular presentant propostes polítiques i organitzatives d’acord amb les perspectives obertes pel 39 Congrés. Palma, 20 de juny de 2017.

¿Te ha parecido interesante la noticia?

 Sí  No
Reciente
Visto
Comentado