Empresa adjudicataria del proyecto que está implicada en casos de corrupción
"Todos" los grupos ecologistas de Mallorca le piden al Pacto de Izquierdas que paralicen la autopista de Llucmajor a Campos ya por ética
Abajo la nota de prensa íntegra firmada por GOB, Amics de la Tierra, Terraferida, Vecinos en Lucha, Vía Verde Alaró, Salvem Portocolom, Plataforma anti autopistas, etc.
AGENCIA MANACORNOTICIAS 23/08/2018 - 11:32:29
Piden a MÉS-PSOE-Podem que den marcha atrás y que cumplan con los programas electorales que presentaron en los últimos comicios. Que descarten este proyecto sin mayor dilación.

Todos los grupos ecologistas de Mallorca le piden al Pacto de Izquierdas que paralicen la autopista de Llucmajor a Campos. Y además hay una empresa adjudicataria del proyecto que está implicada en casos de corrupción en Cataluña. Piden a MÉS-PSOE-Podem que den marcha atrás y que cumplan con los programas electorales que presentaron en los últimos comicios. Que descarten este proyecto sin mayor dilación. Abajo la nota de prensa íntegra firmada por GOB, Amics de la Tierra, Terraferida, Vecinos en Lucha, Vía Verde Alaró, Salvem Portocolom, Plataforma anti autopistas, etc.

GOB, AMICS DE LA TERRA, TERRAFERIDA, VIANANTS EN LLUITA, VIA VERDA ALARÓ, SALVEM PORTOCOLOM I LA PLATAFORMA ANTIAUTOPISTES DEMANAM AL CONSELL DE MALLORCA QUE PARALITZI L'AUTOPISTA LLUCMAJOR-CAMPOS. Una de les empreses adjudicatàries (COPISA) està esquitxada per escàndols de corrupció relacionats amb suborns a canvi d'adjudicacions públiques milionàries. COPISA surt a 36 sentències i sumaris penals relacionats amb sonats casos de corrupció a Catalunya.

El Govern del Consell de Mallorca, format per MÉS-PSOE-Podem, aprovaren el 2017 la continuació de l'autopista de Llevant en 9 kilòmetres, entre Campos i Llucmajor. El projecte es va adjudicar a la UTE COPISA-AFEX. Aquesta adjudicació va quedar despús-ahir ratificada una vegada resolt un recurs presentat per una altra UTE que havia quedat en segon lloc. Ahir el Consell de Mallorca "es felicitava" per la resolució, que dóna via lliure al projecte de manera definitiva.

COPISA és una empresa molt coneguda a Catalunya per la seva relació amb els grans casos de corrupció dels darrers anys. Està esquitxada per escàndols i suborns a canvi d'adjudicacions públiques milionàries. Cas Palau, 3%, enriquiment de la família Pujol etc. COPISA de fet, surt a 36 sumaris penals i a alguns d'ells els jutges relaten tot un "modus operandi" corrupte i corruptor de manual, detallant les fórmules de pagaments i quanties dels suborns.

COPISA a més, està immersa dins tota una trama de donacions de doblers a fundacions satèl·lits de CDC a canvi de contractes milionaris, al Consorci d'Educació de Barcelona, al Port de Barcelona i a multitud de contractacions públiques. Un projecte duríssim i que incompleix els Acords pel Canvi signats per MÉS-PSOE-Podem. El projecte d'autopista aprovat per tots els partits és desmesurat, depredador de territori (ocuparà prop de 60 hectàrees) caríssim (té un cost d'uns 33 milions d'€) i suposa la continuació d'un model de mobilitat de gran impacte que ha fracassat. El projecte a més, és calcat al del PP, perquè sols s'ha rebaixat 1 metre, passant de 43 a 42 metres d'amplada. Recordem que els Acords pel Canvi signats al Consell de Mallorca diuen (capítol 6, infraestructures):

A. Redimensionar les infraestructures, i aprofitar la baixada de la pressió sobre la xarxa viària per derivar part dels viatges realitzats en transport privat cap al transport públic. B. Avaluació i revisió dels projectes, contractes i adjudicacions de la Direcció Insular de Carreteres... C. Revisar el PDS de Carreteres i elaborar un Pla de Mobilitat. D. Redimensionar el projecte de desdoblament de la carretera Campos-Llucmajor, minimitzant l'impacte i el consum de territori.

El programa electoral de MÉS per Mallorca, que presideix el Consell Insular, diu literalment: "Aplicarem mesures efectives contra els contractistes que s'hagin involucrat en casos de corrupció" (punt 6 del bloc Participació) i "Prohibirem els contractes amb l'administració de tota empresa que hagi estat vinculada a casos de corrupció segons sentència judicial" (punt 21 del mateix apartat). Els programes dels seus socis de Govern, PSOE i PODEM no concreten tant, però a la campanya electoral, Podem va ser molt bel·ligerant amb aquesta qüestió.

El programa electoral de MÉS per Mallorca a més, deia al seu punt nº 74. "Suprimir les autopistes camuflades de desdoblament", fent referència a aquest projecte. Cal recordar que el PSOE també va presentar al·legacions al projecte, perquè deia que era desmesurat. A tots aquests incompliments ara hi hem d'afegir que l'empresa constructora té un historial de corrupció escandalós. Per tot plegat, DEMANAM al pacte MÉS-PSOE-Podem que paralitzi i descarti aquest projecte de manera definitiva.

¿Te ha parecido interesante la noticia?

 Sí  No
Reciente
Visto
Comentado