Els vehicles que venguin d’Alcúdia hauran de sortir per l’accés 25 de l’Ma-13
El Consell de Mallorca lliura la Gota d’Oli. Enguany s’ha premiat el programa d’IB3 Televisió Uep! Com anam?, i Obres de reforçament del ferm a l’autopista (Ma-13) entre Inca i Santa Maria
Denominació d’Origen Oli de Mallorca. L’objectiu d’aquests guardons és difondre i promocionar el consum de l’oli de la nostra terra. Enguany s’ha premiat el programa d’IB3 Televisió Uep! Com anam?.
AGENCIA MANACORNOTICIAS 26/10/2018 - 18:18:00
El programa de la televisió pública de les Illes Balears s'apropa en cada capítol a la vida del camp, el seu sentir i la manera que els pagesos tenen d'entendre la vida. De fet, els pagesos són una part essencial.

El Consell de Mallorca lliura la Gota d’Oli. Enguany s’ha premiat el programa d’IB3 Televisió Uep! Com anam? pel seu compromís amb els productors de l'illa i la seva contribució a difondre el consum d’oli autòcton. El president del Consell, Miquel Ensenyat, ha presidit l’acte de lliurament dels premis Gota d’Oli de Mallorca, que concedeixen la institució insular i el Consell Regulador de la Denominació d’Origen Oli de Mallorca. L’objectiu d’aquests guardons és difondre i promocionar el consum de l’oli de la nostra terra. Enguany s’ha premiat el programa d’IB3 Televisió Uep! Com anam?.

El programa de la televisió pública de les Illes Balears s'apropa en cada capítol a la vida del camp, el seu sentir i la manera que els pagesos tenen d'entendre la vida. De fet, els pagesos són una part essencial de la vida balear, així com un col·lectiu importantíssim dins la història, la tradició i la cultura de les Illes. Per aquest motiu, se li ha concedit aquest guardó en entendre el seu compromís amb els grans i petits productors de l'illa.

Podeu mantenir-vos informats sobre l’estat de la xarxa viària de Mallorca a través del visor d’incidències del Consell de Mallorca o el compte de Twitter de carreteres (@carreteres).

Durant l’acte, el president del Consell de Mallorca, Miquel Ensenyat, ha lloat l’oli produït a Mallorca i ha apel·lat a impulsar-ne la producció i el consum. Ensenyat ha lligat aquest producte a la idiosincràsia pròpia de l’illa i ha recordat que “es tracta d’una herència dels nostres avantpassats que cal conservar. Les oliveres centenàries i l’oli que s’elabora són en bona part la nostra manera d’entendre la vida. O hi ha algú que l’entengui sense un bon pa amb oli?”, ha recalcat.

A l’acte de lliurament del XII Premi Gota d'Oli, també hi han assistit el conseller d’Economia i Hisenda, Cosme Bonet, qui ha destacat "l'èxit de l'oli de Mallorca. No només aquí. És un cas d'èxit també a l'exterior que demostra que és un producte de qualitat".

Obres de reforçament del ferm a l’autopista (Ma-13) entre Inca i Santa Maria. El Departament de Territori i Infraestructures inicia a partir de diumenge, 28 d’octubre, les obres de reforçament del ferm de l’Ma-13, autopista de Palma-sa Pobla, concretament, entre Inca (km 15) i Santa Maria del Camí (km 24). Es tracta d’una obra amb un termini d’execució de tres mesos i un pressupost total de 2.390.533,64 euros. L’obra es durà a terme en diferents fases.

En una primera actuació, que començarà aquest diumenge i que es calcula que es perllongarà fins el 28 de novembre, el tram en què es treballarà serà el dels dos carrils en sentit Palma, d’Inca a Santa Maria del Camí. Això suposarà que es tancarà de nit al trànsit, de diumenge a dijous, durant quatre setmanes, entre les 20 h i les 6 h. Un cop hagi finalitzat aquesta primera fase, s’iniciarà la segona, que consistirà a asfaltar dos carrils de l’Ma-13, però en sentit sa Pobla.

El termini d’execució és de tres mesos, però cal recordar que si plou o es produeixen altres contratemps meteorològics, les obres s’hi poden veure afectades. També cal precisar que les nits de vigílies de festius que caiguin entre setmana no es tancarà el tram.

Desviament. Els vehicles que venguin d’Alcúdia hauran de sortir per l’accés 25 de l’Ma-13, per agafar l’antiga carretera d’Inca (Ma-13A) i poder continuar en direcció Palma. Un cop a l’Ma-13A, els vehicles podran optar per reincorporar-se a l’autopista per l’entrada 12, de Santa Maria del Camí, o bé per la número 8, del centre comercial de Marratxí. Des del Departament de Territori i Infraestructures volem demanar disculpes pels possibles contratemps que puguin suposar aquestes obres per a la ciutadania. Podeu mantenir-vos informats sobre l’estat de la xarxa viària de Mallorca a través del visor d’incidències del Consell de Mallorca o el compte de Twitter de carreteres (@carreteres).

¿Te ha parecido interesante la noticia?

 Sí  No
Reciente
Visto
Comentado