Infatigable investigadora y ha colaborado con importantes medios de comunicación.
María Magdalena Gelabert Miró recibió muy emocionada la "A de Oro" del S'Agrícola de Manacor en la Iglesia de Crist Rei completamente repleta
María Magdalena Gelabert Miró Ha obtenido numerosos premios y reconocimientos, fue durante muchos años la directora gerente de la Fundación Mossèn Alcover, personalidad manacorina de la cual es experta.
AGENCIA MANACORNOTICIAS 18/05/2019 - 22:12:50
La reconocida filóloga ejerce en la actualidad de profesora en el IES Mossèn Alcover, ha escrito numerosos libros e importantes trabajos, ha prologado y presentado decenas de obras de autores del municipio.

La Asociación Cultural S'Agrícola de Manacor ha terminado las fiestas de su patrón San Isidro de la mejor manera que puede hacerse, entregar su máximo galardón a una persona o entidad que ha sido o es referencia en la localidad y que ha transcendido en la comunidad autónoma. Persona estudiosa que ha merecido la atención de la Junta Directiva.

Este año la A de Oro de S'Agrícola de Manacor ha sido concedido a la profesora, escritora, doctora María Magdalena Gelabert Miró, quién ha estado acompañada por toda su familia, amigos, la directiva de la entidad centenaria, público en general que llenaban la iglesia de Crist Rei, la alcaldesa de la ciudad Catalina Riera y parte de su Corporación Municipal. Un acto social relevante donde se ha demostrado el cariño que le tiene Manacor a la galardonada.

Antes de la entrega de un concierto musical, en esta ocasión a cargo de las voces de Marga Ros y María Antònia Gomila y al piano el excelente músico y compositor Andreu Riera.

María Magdalena Gelabert Miró Ha obtenido numerosos premios y reconocimientos, fue durante muchos años la directora gerente de la Fundación Mossèn Alcover, personalidad manacorina de la cual es experta. La reconocida filóloga ejerce en la actualidad de profesora en el IES Mossèn Alcover, ha escrito numerosos libros e importantes trabajos, ha prologado y presentado decenas de obras de autores del municipio y de fuera. Es una infatigable investigadora y ha colaborado con importantes medios de comunicación. Un lujo para nuestro pueblo.

El protocolo de la A de Oro de S'Agrícola lleva implícito antes de la entrega de un concierto musical, en esta ocasión a cargo de las voces de Marga Ros y María Antònia Gomila y al piano el excelente músico y compositor Andreu Riera. Una velada emocionante donde S'Agrícola se viste de gala para honrar a su patrón. Al finalizar el acto se ha servido un refrigerio para todos los asistentes. Desde estas páginas nuestra felicitación y enhorabuena a Magdalena Gelabert por tanta dedicación a la cultura. Se ha contado con la colaboración del Ayuntamiento de Manacor.

L’associació S’Agrícola distingeix Maria Magdalena Gelabert amb la A d’Or, el màxim distintiu de l’entitat. El públic i la música ompliren l’església de Crist Rei, que va acollir la cerimònia. La música, la cultura i el compromís amb Manacor s’abraçaren durant la cerimònia de lliurament de la A d'Or, el guardó que cada any entrega l'Associació Cultural S'Agrícola a persones o entitats que fan que Manacor creixi i millori cada dia. L’entrega d’aquest guardó és un dels més multitudinaris de les festes de S’Agrícola i serveix cada any com a acte de tancament del programa festiu que organitza l’entitat.

L’entrega de la A d’Or se celebrà a la parròquia de Crist Rei. L’acústica del temple va permetre que el concert ofert pel pianista Andreu Riera, juntament amb les veus de Marga Ros i Maria Antònia Gomila, ressonàs fort i posàs l’emoció necessària just abans de començar els parlaments. Així, la centenària associació S’Agrícola dedicà la primera part de l’acte a la música i un cop acabat el recital s’iniciaren els parlaments previs a l’entrega de l’A d’Or.

L’encarregat de presentar l’homenatjada i de glossar la història més propera i familiar de Maria Magdalena Gelabert va ser el seu germà Toni. “El vessant professional i públic de na Magdalena és immens i per la seva feina ha rebut nombrosos reconeixements, però avui em toca remarcar la seva part més personal”, va explicar Toni Gelabert. Així el germà de l’homenatjada, a més d’explicar algunes anècdotes familiars, va destacar “el compromís de na Maria Magdalena amb tot allò que fa i la seva confiança en les persones”. Per tot això “na Magdalena demostra que no és certa aquella frase que diu que no es pot ser profeta a la seva terra, ella ha rebut reconeixements per la seva feina i cada dia rep l’estima de tots els que l’envoltam”, afegí.

Just després el president de S’Agrícola, Llorenç Femenias, juntament amb la batlessa de Manacor, Catalina Riera, entregaren la A d’Or a Maria Magdalena Gelabert “per la seva gran aportació cultural a la ciutat de Manacor”, que la va rebre emocionada. Durant el seu parlament Gelabert va reivindicar “la sort d’haver nascut en aquesta ciutat, que sent profundament meva i que m’ha vist créixer a mi i als meus fills”. Just després la batlessa va explicar que “na Magdalena és una dona creadora i compromesa amb la cultura, amb l’educació, amb la llengua. Sempre té una mà per donar. Col·labora en mil iniciatives i sempre té curolles en marxa. És com una dona de rondalla, enginyosa i viva com una centella”.

I és que la distinció a na Magdalena Gelabert “no és només un reconeixement als seus estudis, als seus versos, a la seva tasca docent o al seu gran paper en la difusió de la figura i l’obra d’Antoni Maria Alcover. El reconeixement d’enguany és per a una persona compromesa amb ella mateixa, compromesa amb Manacor i la seva cultura i compromesa amb les generacions futures. Per tot això, gràcies Magdalena”, va concloure la batlessa de Manacor, Catalina Riera. En acabar la cerimònia, l’associació S’Agrícola va convidar tots els assistents a un petit refrigeri que es va desenvolupar en el pati de l’església de Crist Rei.

¿Te ha parecido interesante la noticia?

 Sí  No
Reciente
Visto
Comentado