STEI
Tots els sindicats d’educació rebutgen la nova convocatòria d’interins docents
La reunió de la Mesa Sectorial ha durat 5 hores, que se sumen a les 6 hores de reunions prèvies a la d’avui.
stei.cat 14/12/2019 - 09:33:42

Rebutjam la convocatòria d'interins d'Educació

Tots els sindicats d’educació rebutgen la nova convocatòria d’interins docents

La reunió de la Mesa Sectorial ha durat 5 hores, que se sumen a les 6 hores de reunions prèvies a la d’avui.

Avui a la Mesa Sectorial d’Educació l’STEI Intersindical ha votat en contra de la convocatòria d’interins docents per al curs 2020-2021. La resta de sindicats (ANPE, UOB, Alternativa, CCOO i UGT) han votat en el mateix sentit.

L’STEI, que ha liderat la sessió com a sindicat majoritari, ha plantejat dos aspectes prioritaris durant la reunió d’avui.

En primer lloc, que la Conselleria iniciï la negociació d’un pacte d’estabilitat per a interins docents, tal com demanàrem oficialment aquest dimarts. Aquesta petició és compartida pel sindicat ANPE, fet que representa una molt àmplia majoria de la representació dels docents.

En segon lloc, l’STEI reclama que es retiri l’obligatorietat de triar totes les places de l’illa a la que opta. En aquest sentit, cal senyalar que hi ha molts casos -el col·lectiu d’interins és de milers de persones- en què està plenament justificat que un interí no vagi a una determinada plaça (una mitja jornada a l’altra punta de l’illa, horari incompatible amb la conciliació laboral i familiar, males experiències anteriors de l’interí en un centre concret, etc.). No podem oblidar que l’interí és el primer interessat en treballar; quan un interí pren la decisió de no optar a una plaça concreta sol ser per motius ben justificats. Aquesta obligatorietat es va implantar el curs passat i l’experiència no ha estat positiva.

Tot i la importància d’aquestes dues qüestions per l’STEI, la Conselleria no ha fet cap apropament per facilitar l’acord. Com a resultat d’això, l’STEI ha votat en contra de la mesura.

A més a més, durant les cinc hores de la reunió l’STEI ha plantejat un conjunt d’aspectes a millorar  que, en la seva majoria, han estat compartits pels demés forces sindicals. Això no ha bastat per a què la Conselleria fes cap apropament rellevant. Destaca que no millora en cap aspecte la conciliació de la vida laboral i familiar.

Calen mesures realment eficaces per a l’estabilitat del col·lectiu d’interins Per l’STEI, ja no es pot ajornar més la negociació d’un Pacte d’Estabilitat perquè les mesures que s’acordaren en substitució de l’anterior Pacte han estat un nyap i han resultat del tot ineficaces. 

No es pot perdre més temps Cal recordar que el novembre de 2018 el Conseller Martí March va anunciar l’inici de negociacions per a bastir un nou Acord de Millora i que encara ara no han començat.

En acabar la reunió, l’STEI ha agraït la feina d’ambdues parts tot i no haver arribat a cap acord i ha emplaçat la Conselleria a reflexionar sobre el fet de no haver aconseguit cap vot favorable ni l’abstenció de cap força sindical.

 

Reciente
Visto
Comentado