Consell de Mallorca
"Ni crac, ni gentelman, ni mascle, mascle". El Consell proposa desmuntar mites en el Dia Internacional contra l'explotació sexual i el tràfic de dones i nines
El Consell de Mallorca ha engegat una acció de sensibilització a través de les seves xarxes socials
conselldemallorca.net 23/09/2020 - 09:52:29
El Consell de Mallorca ha engegat una acció de sensibilització a través de les seves xarxes socials, amb motiu de la commemoració, avui, del Dia Internacional contra l'explotació sexual i el tràfic de dones i nines. Es tracta d'una iniciativa impulsada per la Direcció Insular d'Igualtat i Diversitat del Departament de Presidència, que cerca posar en el focus del problema no a les víctimes, en un 80 per cent dels casos dones i nines segons dades de EUROSTAT, sinó als explotadors. 

Per això ha dissenyat unes creativitats que cerquen trencar mites sobre els consumidors, en la majoria homes, i els mites que tradicionalment s'han construït sobre ells, emmascarant la figura de l'explotador sota diverses denominacions.
"Crac, Gentelman, Mascle, mascle?" Sobre aquests rols socials associats tradicionalment a la masculinitat, el Consell proposa trencar mites i reaccionar envers la necessitat de lluitar contra l'explotació sexual i el tràfic de dones i nines amb finalitat sexual començant per combatre el consum i la demanda. "Sense demanda no hi ha explotació. Sense demanda no hi ha víctimes", conclou el text que acompanya les creativitats. 

A banda d'aquesta acció de sensibilització, el Departament de Presidència ha organitzat la xerrada 'Visibilitzant la demanda en el sistema prostitucional', amb el treballador social i expert en explotació sexual i tracta Ramon Esteso i un diàleg amb membres de diferents entitats de Mallorca que treballen amb víctimes.
 
Reciente
Visto
Comentado