Consell de Mallorca
Els sectors econòmics de 16 municipis de Mallorca ja han cobrat 3,3 milions d’euros en ajudes directes
1.445 negocis ja s’han beneficiat dels ajuts que atorguen conjuntament Govern, Consell i ajuntaments.
conselldemallorca.net 19/06/2021 - 13:06:57

Els sectors econòmics de 16 municipis de Mallorca ja han cobrat 3,3 milions d’euros en ajudes directes

1.445 negocis ja s’han beneficiat dels ajuts que atorguen conjuntament Govern, Consell i ajuntaments

El Consell de Mallorca ja tramita els ajuts directes per als sectors econòmics de 21 municipis de l’illa: Palma, sa Pobla, Sencelles, Banyalbufar, Sant Joan, Muro, Campos, Mancor, Felanitx, Campanet, Valldemossa, Capdepera, Puigpunyent, Alcúdia, Porreres, Búger, Sant Llorenç, Maria de la Salut, Manacor, Lloseta i Estellencs.

Les convocatòries sumen un total de 15,5 milions d’euros, en què 4 són per als negocis alcudiencs i 7,6 pels de Palma.

De fet, el cas de l’Ajuntament de Palma, convoca fins a cinc convocatòries diferents per un valor total de 11,5 milions d’euros, la Fundació en tramita una per 7,6 milions.

La Fundació Mallorca Turisme ja ha començat a fer els pagaments a 16 d’aquests municipis i aquest cap de setmana haurà abonat 3,3 milions entre 1.445 beneficiaris. Es tracta de treballadors autònoms o negocis de restauració, comerç, transport, cultura, oci i altres sectors afectats per les restriccions ocasionades per la covid-19, als quals les institucions han volgut destinar recursos econòmics per ajudar-los a pal·liar les conseqüències.

El pressupost de les ajudes prové del fons comú del Consell, del Govern balear i dels ajuntaments, al qual cada institució hi aporta la mateixa part proporcional (un 33 %), a excepció dels casos de Palma, Alcúdia, Sant Llorenç i Lloseta, on els ajuntaments han fet una aportació superior per als seus sectors econòmics.

El Consell, a través de la Direcció Insular de Desenvolupament Local, ha redactat les convocatòria, mentre que la Fundació Mallorca Turisme tramita i atorga les ajudes de manera diligent.

 

Reciente
Visto
Comentado