El PI
El Pi demana dur al Govern estatal davant el Tribunal Suprem per invasió de comeptencies en el decret d’estalvi energètic
La formació insta al govern a donar un impuls més decidit a les polítiques d’estalvi energètic i energies renovables apostant per la instal·lació de parcs eòlics marins.
el-pi.com 16/08/2022 - 15:29:12

El Pi demana dur al Govern estatal davant el Tribunal Suprem per invasió de comeptencies en el decret d’estalvi energètic

La formació insta al govern a donar un impuls més decidit a les polítiques d’estalvi energètic i energies renovables apostant per la instal·lació de parcs eòlics marins

El PI-PROPOSTA PER LES ILLES BALEARSha presentat una Proposició No de Llei Urgent per demanar al Parlament de les Illes Balears que emeti un informe, abans de dia 1 d’octubre, en relació al Decret Llei del Govern de Pedro Sánchez per la possible invasió de competències autonòmiques de les Illes Balears. Si l’informe conclou que existeixen dubtes de constitucionalitat davant, s’insta al Govern de les Illes Balears a presentar un recurs d’incostitucionalitat davant el Tribunal ConstitucionaL.

El portaveu d’El Pial Parlament, Josep Melià, assegura que “les institucions de les Illes Balears han de ser les que diguin o marquin com s’han de dur a terme aquest estalvi del 7 per cent energètic aprovat pel Consell de Ministres. Que sigui el govern central qui digui com s’ha de dur a terme aquest estalvi ens pareix que va en contra de la Constitució”.

A més, El PItambé insta al Parlament a demanar al Govern, un pic escoltats els sectors afectats, una instrucció o resolució que aclareixi l’aplicació d’aquest Reial Decret Llei d’estalvi energètic: establint les temperatures a que s’han d’ajustar els diferents negocis i sectors o el règim sancionador aplicable.

Més enllà del Decret Llei, la seva possible inconstitucionalitat i un marc de mesures clares, EL Pi-PROPOSTA PER LES ILLES BALEARS demana a les institucions de les Illes Balears donar un impuls més decidit a les polítiques d’estalvi energètic i i eficiència energètica. “Hem d’apostar d’una forma decidida i amb la màxima rapidesa possible per la generació d’energies renovables. Per exemple, El Pi proposa la instal·lació de parcs eòlics marins i que aquesta sigui una política estratègica del Govern per incrementar i desenvolupar la transició cap a les energies netes”, ha sentenciat Melià.

 

Reciente
Visto
Comentado