El PI
El Pi registra 162 esmenes als pressupostos per valor de 160 milions d’euros
La formació proposa la reducció de l’IRPF per a rendes mitjanes i baixes per compensar els efectes de la inflació i reduir al màxim l’impost de successions entre familiars.
el-pi.com 25/11/2022 - 14:06:44

El Pi registra 162 esmenes als pressupostos per valor de 160 milions d’euros

La formació proposa la reducció de l’IRPF per a rendes mitjanes i baixes per compensar els efectes de la inflació i reduir al màxim l’impost de successions entre familiars

El PI PROPOSTA PER LES ILLES BALEARSha registrat un total de 162 esmenes per un valor de 160 milions d’euros als pressupostos de la comunitat per “centrar el que els extrems polaritzen”. “Presentam tot aquest gruix d’esmenes amb l’objectiu de centrar els pressupostos. Els socis dels partits tradicionals han fet extremar els comptes públics. Al Pi volem corregir aquestes desviacions i centrar les partides en el que realment importa als ciutadans de les Illes Balears”, ha declarat el portaveu de la formació al Parlament.

Així mateix, Melià ha destacat els 35 milions ens esmenes amb relació a l’ecotaxa. “El Govern ha desvirtualitzat l’impost de turisme sostenible. No ho podem permetre, no és seriós el que estan fent amb aquesta taxa que va néixer per impulsar projectes relacionats amb el medi ambient i per fer front a les externalitats negatives del turisme, no per finançar projectes relacionats amb l’habitatge”.

Amb aquesta quantia, la formació ha demanat destinar 10 milions d’euros a la reconversió de zones turístiques, 1,5 milions a polítiques d’innovació per a petites i mitjanes empreses, 10 milions per impulsar parcs eòlics marins, 1,9 milions per a millores en el cicle de l’aigua, entre altres mesures mediambientals.

Seguint amb l’impost de turisme sostenible el portaveu ha explicat que la formació ha proposat que un 50% dels recursos quedin als municipis que ho han recaptat i que el Govern no tengui majoria a la comissió que s’encarrega de triar els projectes perquè així hagi de consensuar-ho.

Pel que fa a la fiscalitat El Pi planteja reduir l’IRFP a les rendes baixes i mitjanes per compensar els efectes de la inflació, eliminar l’impost de transmissions per la compra del primer habitatge i reduir al màxim l’impost de successions entre familiars. “No pot ser que es gravi per partida doble el que les famílies de les Illes Balears s’han guanyat amb anys de feina i sacrifici”, ha indicat el portaveu.

Quan a polítiques d’habitatge la formació posa sobre la taula incorporar una partida de 30 milions d’euros perquè l’IBAVI adquireixi habitatges i els posi a disposició de la ciutadania de les Illes Balears a un preu assequible, així com incrementar en 2 milions d’euros la partida d’ajudes al lloguer.

En turisme, el portaveu ha declarat que El Pi aposta per la promoció turística que és fonamental per a desestacionalitzar l’oferta i repartir l’ocupació durant tots els mesos de l’any. En aquest sentit, la formació ha presentat una esmena valorada en 500.000 € per un pla de col·laboració entre Govern i Consell per fer promoció turística i 1,2 milions d’euros per a la millora de passejos marítims.

Pel que fa a Salut, El Pi proposa incrementar en 2,5 milions d’euros la partida de l’IdISBa, augmentar en 600.000 € la partida per al personal d’Atenció Primària i destinar 10 milions d’euros per tal d'equiparar el complement d'indemnització per residència i fidelització del personal del Servei de Salut de les Illes Balears al de Canàries.

Per acabar el portaveu ha destacat les esmenes que la formació ha presentat amb relació a l’escola concertada. “Els docents de l’escola concertada han de cobrar el mateix que la pública, també hem demanat que s’incrementi en un 10% el mòdul de despesa de funcionament que està congelat des del 2008 i que es destinin 2 milions d’euros per a l’increment de personal de suport per a infants amb necessitats educatives especials i atenció a la diversitat”.

 

Reciente
Visto
Comentado