D’acord amb el que estableix la legislació, les persones propietàries d’edificacions
L’Ajuntament d’Inca ha editat una ordenança municipal sobre l’informe d’avaluació d’edificis i inspecció de construccions ha explicat el regidor de Model de Ciutat, Andreu Caballero
La proposta d’aprovació inicial de l’ordenança municipal sobre l’informe d’avaluació d’edificis i inspecció de construccions i edificacions de l’Ajuntament d’Inca serà discutida en el ple municipal.
AGENCIA MANACORNOTICIAS 03/12/2019 - 09:22:00
L’objectiu d’aquest reglament és regular el marc d’aplicació del deure de conservació de les edificacions i contribuir a garantir la seguretat de les persones, eliminant el perill que comporta un manteniment deficient.

Inca elabora una ordenança per regular la inspecció dels edificis. L’Ajuntament d’Inca ha editat una ordenança municipal sobre l’informe d’avaluació d’edificis i inspecció de construccions. L’objectiu d’aquest reglament és regular el marc d’aplicació del deure de conservació de les edificacions i contribuir a garantir la seguretat de les persones, eliminant el perill que comporta un manteniment deficient. “La seguretat personal és un dret fonamental pel qual han de vetlar les administracions públiques.

En l’àmbit de l’urbanisme, aquest dret entronca amb el deure de conservació que la legislació estableix com a inherent al dret de propietat de terrenys, instal·lacions, construccions i edificacions. La inspecció tècnica és un poderós instrument de foment de la conservació de les edificacions i és la millor forma d’assegurar el deure de conservació a què fa referència la Llei”, ha explicat el regidor de Model de Ciutat, Andreu Caballero.

D’acord amb el que estableix la legislació, les persones propietàries d’edificacions que tinguin una antiguitat superior a cinquanta anys estan obligades a presentar l’informe d’avaluació; o trenta anys.

D’acord amb el que estableix la legislació, les persones propietàries d’edificacions que tinguin una antiguitat superior a cinquanta anys estan obligades a presentar l’informe d’avaluació; o trenta anys, en el cas d’avaluació de l’estat. Amb aquesta ordenança, l'Ajuntament d'Inca pretén facilitar el compliment del deure legal de presentar l'informe d'avaluació dels edificis i delimitar les àrees en les quals s'hagi de realitzar aquesta avaluació, fixant la periodicitat amb què s'hagi d'efectuar.

Així doncs, l'Ajuntament d'Inca, informarà els propietaris d'aquest deure legal començant pels edificis anteriors a l'any 1900 i seguint una programació any rere any. La proposta d’aprovació inicial de l’ordenança municipal sobre l’informe d’avaluació d’edificis i inspecció de construccions i edificacions de l’Ajuntament d’Inca serà discutida en el ple municipal aquest mes de desembre.

Inca celebra la Mesa de Qualitat Turística per fer balanç i conèixer les inquietuds del sector del comerç i la restauració d’Inca. Ahir es va celebrar la segona Mesa de Qualitat Turística d’Inca de l’any 2019, amb la finalitat de fer balanç dels compromisos adquirits i definir la planificació per a 2020.

La reunió compta amb la participació de tots els establiments del municipi amb Segell SICTED, com ara el restaurant SURO, el saló de bellesa 1973 o la vinya SON BORDILS, juntament amb representants del Consistori Inquer. A més a més, es va convidar també a assistir en aquesta darrera reunió de l’any a l’Associació de Comerciants i Restauradors d'Inca, Activa’t Inca Associació Empresarial i Empenta – Xarxa de Negocis per participar també del debat. 

Així doncs, durant la trobada es varen repassar i avaluar totes les accions realitzades al llarg de l’any i es varen establir les pròximes línies d’actuació. A més a més, el regidor de Comerç i Turisme, Miguel Ángel Cortés, juntament amb altres regidors que també eren presents a la reunió, va atendre totes les peticions en matèria d’il·luminació, neteja, fems, tràfic i altres matèries; a l’hora que va tenir l’oportunitat d’explicar tots els avanços i millores que des de l’Ajuntament s’estan realitzant. 

El Sistema Integral de Qualitat Turística Espanyola en Destins (SICTED) és un projecte de millora de la qualitat dels destins turístics promogut per la Secretaria d’Estat de Turisme, amb el suport de la Federació Espanyola de Municipis i Províncies. El distintiu de qualitat SICTED és reconegut en l'àmbit nacional. 

¿Te ha parecido interesante la noticia?

 Sí  No
Reciente
Visto
Comentado