No ha estat fàcil, ja que hem hagut de recórrer a la llei de transparència
Felanitx: Les obres de sa Bassa Nova es presenta com una millora d'un passeig existent quan es tracta de la construcció d'un nou passeig no té en compte la inseguretat del trajecte en dies de mal temps o de pluges
Des de Salvem Portocolom volem fer una reflexió més profunda sobre tot el projecte de la primera línia que PortsIB ha estat realitzat durant aquests darrers mesos, reflexió que publicarem pròximament.
AGENCIA MANACORNOTICIAS 11/12/2019 - 03:06:00
Ho havíem arribat a dubtar per quant mal pensada està la realització d'aquest obra, però també perquè des de l'ajuntament de Felanitx i des dels partits que en formen el seu govern s'havia negat la seva existència.

Les obres de sa Bassa Nova es presenta com una millora d'un passeig existent quan es tracta de la construcció d'un nou passeig. El projecte no té en compte la inseguretat del trajecte en dies de mal temps o de pluges. Finalment hem sortit de dubtes. El projecte de passeig entre les barraques de la Bassa Nova existeix.

Ho havíem arribat a dubtar per quant mal pensada està la realització d'aquest obra, però també perquè des de l'ajuntament de Felanitx i des dels partits que en formen el seu govern s'havia negat la seva existència en repetides ocasions.

Què passaria si es construís? El tancarien els dies de pluja i els de mal temps? Veient com s'estan fent les coses no seria d'estranyar, però no és el que es mereix el nostre poble. Irresponsabilitats com aquesta, que se les faci cadascú.

No ha estat fàcil, ja que hem hagut de recórrer a la llei de transparència, però finalment hem pogut veure el projecte a les oficines de PortsIB a Palma on també se'ns han explicat els detalls d’aquest. El document data d'octubre de 2018 i se'ns va assegurar que representants de l'ajuntament van visitar les mateixes oficines no només per conèixer-lo, sinó que fins i tot varen triar el color de les rajoles del carrer Pescadors. A Felanitx o a Portocolom a algú li creix el nas per moments.

A damunt el paper, l'objectiu del projecte fa referència a una millora del passeig però la realitat és que aquí mai hi ha hagut cap passeig i que, per tant, el que s'ha projectat i iniciat entre escars de la Bassa Nova és una obra totalment nova, per la qual cosa entenem que s'ha fet així sense el pertinent estudi d'impacte ambiental, ja que el projecte s'executa al límit del LIC de Portocolom i els dies de mal temps la mar li passa per damunt.

Un altre assumpte que resulta incomprensible és el de la seguretat. Com es projecta un passeig artificial a una zona on pega la mar i els dies de pluja no es pot passar per tota l'aigua que hi arriba al pinar dels diferents carrers de l'encontrada? No hi varen pensar en això els ideòlegs del projecte? Així les coses, resulta totalment irresponsable fer un passeig en aquest indret.

Què passaria si es construís? El tancarien els dies de pluja i els de mal temps? Veient com s'estan fent les coses no seria d'estranyar, però no és el que es mereix el nostre poble. Irresponsabilitats com aquesta, que se les faci cadascú a casa seva i amb els seus doblers. Estaran les persones responsables de la construcció disposades a assumir responsabilitats en cas que passi algun accident quan vengui el mal temps?

Ara com ara, aquest indret està ocupat per l'encimentada i diferents restes d'obres. Durant els diferents temporals d'aquest mes, la força de la mar ha fet que parts del ciment s'hagin desprès i han arribat a dins l'aigua. Per aquest motiu demanam una vegada més la retirada de tota l'obra i la restitució de l'espai al seu estat original, ja que l'estat actual impedeix el pas natural dels veïnats i s'està abocant enderrocs a un indret catalogat com a LIC.

Des de Salvem Portocolom volem fer una reflexió més profunda sobre tot el projecte de la primera línia que PortsIB ha estat realitzat durant aquests darrers mesos, reflexió que publicarem pròximament. Plataforma Salvem Portocolom

¿Te ha parecido interesante la noticia?

 Sí  No
Reciente
Visto
Comentado