Ensayo Antoni M. Alcover, que ganó la investigadora manacorina Bárbara Durán
Bárbara Durán Bordoy, Xavier Gimeno, Laia Carbonell, Josep Tomàs son los/as ganadores de los Premios Ciudad de Manacor de Cultura 2019
Gana el de Ensayo Antoni M. Alcover, que ganó la investigadora manacorina Bárbara Durán Bordoy con la obra “Deixem lo dol. Goigs i músiques de Pasqua als inicis del tercer mil•leni”.
AGENCIA MANACORNOTICIAS 14/12/2019 - 13:47:44
Xavier Gimeno con la obra "Ofici de bastardía"; el de Poesía Miguel Ángel Riera, que ganó la poeta Laia Carbonell con la obra "Nibrós"; el de Teatro Jaume Vidal i Alcover, que ganó el periodista Josep Tomàs con la obra "Pir

Hemos estado en la Institución Antonia M. Alcover y de nuevo la cultura llena sus salas y sobre todo presentando a los ganadores de los Premios Ciudad de Manacor de Cultura 2019, pasadas las 12 de la mañana todos los autores han explicado a groso modo sus trabajos ganadores, acompañados por el editor, el responsable de la librería Món de Llibres Fausto Puerto.

Apertura del acto a cargo de la directora de la Institución Alcover y cierre el evento cultural por parte del Delegado de Cultura Mateu Marçe. Al acto han acudido el alcalde Oliver, y los ediles socialistas Núria Hinojosa y Sebastià Nadal.

Ciudad de Manacor de Cultura 2019, pasadas las 12 de la mañana todos los autores han explicado a groso modo sus trabajos ganadores, acompañados por el editor, el responsable de la librería Món de Llibres Fausto Puerto.

Se presenta la edición de los Premios Ciudad de Manacor 2019. En concreto, el de Novela María Antonia Oliver, que ganó el escritor Xavier Gimeno con la obra "Ofici de bastardía"; el de Poesía Miguel Ángel Riera, que ganó la poeta Laia Carbonell con la obra "Nibrós"; el de Teatro Jaume Vidal i Alcover, que ganó el periodista Josep Tomàs con la obra "Piròmans"; Y el de Ensayo Antoni M. Alcover, que ganó la investigadora manacorina Bárbara Durán Bordoy con la obra “Deixem lo dol. Goigs i músiques de Pasqua als inicis del tercer mil•leni”.

ES PRESENTA L’EDICIÓ DELS PREMIS CIUTAT DE MANACOR 2019. La directora la Institució Alcover, Bàrbara Sagrera, i els autors han presentat l’edició de les obres guanyadores d’enguany

Aquest dissabte migdia s’ha dut a terme, a la Institució Pública Antoni M. Alcover, la presentació de l’edició de les obres guanyadores dels Premis Ciutat de Manacor 2019.  En aquests premis, Manacor atorga fins a quatre guardons  per a quatre categories literàries diferents:

El Premi Ciutat de Manacor de Novel·la Maria Antònia Oliver, que té una dotació de 5.000 euros i que va ser guanyat per l’escriptor i professor Xavier Gimeno amb l’obra “Ofici de bastardia”.

El Premi Ciutat de Manacor de Poesia Miquel Àngel Riera, que té una dotació de 3.000 euros i que va ser guanyat per la poetessa i periodista Laia Carbonell amb l’obra “Nibrós”. 

El Premi Ciutat de Manacor de Teatre Jaume Vidal i Alcover, que té una dotació de 4.000 euros i que va ser guanyat pel periodista i guionista Josep Tomàs amb l’obra “Piròmans”. 

El Premi Ciutat de Manacor d’Assaig Antoni M. Alcover, que té una dotació de 3.000 euros i que va ser guanyat per la investigadora i professora Bàrbara Duran amb l’obra “Deixem lo dol. Goigs i músiques de Pasqua als inicis del tercer mil·leni”. 

Així, els guardons literaris tenen una dotació econòmica de 15.000 euros.  A més d’aquest incentiu, aquests premis destaquen per la motivació que genera a la creació i a la producció cultural en la nostra llengua, donat que es pretén reconèixer la feina de les persones que es dediquen al món de les lletres. De fet, molts dels autors que compten amb un Premi Ciutat de Manacor segueixen recollint premis i desenvolupant les seves carreres literàries. Així, aquests premis són un valor afegit. 

Finalment, denotar que els Premis Ciutat de Manacor també tenen un paper important en la referència i homenatges a alguns dels autors manacorins que més han contribuït a la creació literària en llengua catalana.

Així, el premi Antoni M. Alcover d'assaig destaca una obra sobre l'estudi de la llengua, la literatura, la sociolingüística i la cultura popular, el premi Jaume Vidal i Alcover de teatre destaca un text dramàtic en català que sovint es posa en escena, el premi Miquel Àngel Riera de poesia destaca una obra de creació poètica en català, i el premi Maria Antònia Oliver de novel·la que destaca una obra novel·lística en català de temàtica lliure.  

¿Te ha parecido interesante la noticia?

 Sí  No
Reciente
Visto
Comentado


2
1
Cata
La única que conozco es la pianista.
Xisco
Y estos quienes son?