Increment del 50% de l’oferta de freqüències. Es passa de 10,9 milions a 16,5 milions
El TSJIB avala la continuïtat de la posada en marxa de les noves concessions de bus per carretera de Mallorca desestima la suspensió instada per una de les empreses que havia resultat estat exclosa
Ariany, Maria de la Salut, Sineu, Sant Joan, Petra, Lloret, Algaida, Montuïri, Porreres, Llucmajor, Son Servera, Sant Llorenç, Manacor, Artà, Capdepera, Felanitx, Santanyí, Campos, Ses Salines, Vilafranca, Palma.
AGENCIA MANACORNOTICIAS 27/12/2019 - 07:00:00
9 són 100% elèctric (4%), 9 són Híbrids-elèctrics (4%) i 2 vehicles són Híbrids GNC (1%). Només 3 busos es mouen amb dièsel (1%). El servei es divideix en tres zones, cada una de les quals s’ha adjudicat a una empresa.

El TSJIB avala la continuïtat de la posada en marxa de les noves concessions de bus per carretera de Mallorca. La sala desestima la suspensió instada per una de les empreses que havia resultat estat exclosa. El Tribunal Superior de Justícia de les Illes Balears (TSJIB) ha avalat la continuïtat del procés de posada en marxa de les noves concessions d’autobús per carretera de Mallorca en desestimar la petició de suspensió plantejada per una de les empreses que no ha resultat adjudicatària.

Després que el Tribunal Administratiu Central de Recursos Contractuals (TARC) resolgués -el passat mes d’octubre- inadmetre o desestimar els distints recursos plantejats, es va completar la signatura dels contractes amb les empreses o UTEs adjudicatàries de cada un dels tres lots i s’està preparant ja tot el servei per a la seva entrada en funcionament el novembre de 2020. Durant la fase de signatura dels contractes, una de les empreses excloses va presentar recurs davant el Tribunal Superior de Justícia (TSJIB) i va demanar, com a mesura cautelar, la suspensió de la posada en marxa de les concessions.

Renovació total de la flota: 220 busos nous. Això suposa un 100% de la flota nova. Del total de la flota, 217 seran vehicles amb propulsió sostenible, el que representa el 99%. D’aquests, 197 són de Gas natural comprimit (90%).

La sala, en una interlocutòria feta pública aquest desembre, ha desestimat la petició de suspensió. Destaca que s’hauria de donar una vulneració flagrant de l’ordenament jurídic o unes conseqüències irreparables per a la recurrent en cas que finalment es resolgués el recurs al seu favor i entén que no es donen cap d’aquestes dues circumstàncies. Per tant, avala la continuïtat del procés i descarta la seva suspensió.

Entre les millores que incorporaran les noves concessions de bus per carretera de Mallorca, cal destacar: Increment de més del 50% de l’oferta de freqüències. Es passa de 10,9 milions a 16,5 milions quilòmetres anuals recorreguts, el que representa un increment del 51% respecte de la situació actual. Es passa de 360 mil a 550 mil freqüències anuals, que representa un increment del 53% respecte de la situació actual.

Renovació total de la flota: 220 busos nous. Això suposa un 100% de la flota nova. Del total de la flota, 217 seran vehicles amb propulsió sostenible, el que representa el 99%. D’aquests, 197 són de Gas natural comprimit (90%), 9 són 100% elèctric (4%), 9 són Híbrids-elèctrics (4%) i 2 vehicles són Híbrids GNC (1%). Només 3 busos es mouen amb dièsel (1%). El servei es divideix en tres zones, cada una de les quals s’ha adjudicat a una empresa o UTE diferent que ja estan fent feina en la preparació del servei.

Lot 1: Zona Ponent. Adjudicatari: Sarfa, Autocares Seco Rodríguez, Marfina (Moventis Mallorca). Aquest lot cobreix Calvià, Andratx, Estellencs, Banyalbufar, Esporles, Palma. Lot 2: Zona Nord: Adjudicatària Empresa Martín, SA (Grupo Ruiz), i el Consorci de Transports de Mallorca (CTM). -Aquest lot 2 correspon a la zona Nord i cobrirà el servei en els següents municipis: Puigpunyent, Marratxí, Bunyola, Valldemossa, Deià, Sóller, Escorca, Fornalutx, Alaró, Consell, Pollença, Selva, Lloseta, Campanet, Mancor de la Vall, Inca, Costitx, Sencelles, Santa Eugènia, Muro, Alcúdia, Santa Margalida, Llubí, Sa Pobla, Búger, Artà, Capdepera, Palma.

Lot 3: Zona Llevant/Migjorn. Adjudicatari: Barcelona Transport, SL (Empresa participada per Sagalés i Autocares Caldentey). Cobrirà els serveis a Ariany, Maria de la Salut, Sineu, Sant Joan, Petra, Lloret, Algaida, Montuïri, Porreres, Llucmajor, Son Servera, Sant Llorenç, Manacor, Artà, Capdepera, Felanitx, Santanyí, Campos, Ses Salines, Vilafranca, Palma.

¿Te ha parecido interesante la noticia?

 Sí  No
Reciente
Visto
Comentado


1
1
Manuel Rosas Serra
Esto parece la "historia interminable" Esperemos que para el próximo año, pueda entrar en funcionamiento.