Miquel Lluís Mestre ha manifestat «no volem prohibir aquesta activitat
L'Ajuntament de Felanitx regularà la pesca fluvial a la bassa de Son Navata. El consistori ha detectat aquesta activitat, actualment irregular, practicada per romanesos de forma totalment recreativa
A Son Navata, recordem, hi ha aigua depurada terciària que és apte per tots els usos exceptuant el consum humà. L'aigua de clavegueram es depura en una primera fase a la planta depuradora, després entra en una segona fase.
AGENCIA MANACORNOTICIAS 06/08/2020 - 02:14:00
Des de l'Ajuntament es pretén regular aquesta pràctica amb un vedat de pesca fluvial, una autorització concedida pel Consell de Mallorca. Amb el vedat es marcarien a més unes normes d'hores, de capacitat.

L'Ajuntament de Felanitx regularà la pesca fluvial a la bassa de Son Navata. El consistori ha detectat aquesta activitat, actualment irregular, practicada per romanesos de forma totalment recreativa. La pesca fluvial consisteix en la captura dels animals que habiten dins l'aigua, bé sigui per practicar esport o de forma professional.

A Son Navata practiquen aquesta tècnica una desena de romanesos, ells mateixos han dut carpes a l'albufereta perquè es reprodueixin i puguin desenvolupar la seva afició.

Felanitx, vénen d'altres poblacions i no és una activitat massificada. Aquesta pesca esportiva no perjudica l'ecosistema de la zona, per tant oferir aquest servei ho veim amb bons ulls, és una pràctica invasiva.»

Des de l'Ajuntament es pretén regular aquesta pràctica amb un vedat de pesca fluvial, una autorització concedida pel Consell de Mallorca. Amb el vedat es marcarien a més unes normes d'hores, de capacitat de persones i quantitat de peixos a capturar per dia.

El regidor de medi ambient, Miquel Lluís Mestre ha manifestat «no volem prohibir aquesta activitat, ja que es troba en un espai obert i consideram que no fan malbé a ningú. Regularem l'activitat amb un control. A Romania és com un esport nacional i ho practiquen com a hobbie. No només pesquen residents a Felanitx, vénen d'altres poblacions i no és una activitat massificada. Aquesta pesca esportiva no perjudica l'ecosistema de la zona, per tant oferir aquest servei ho veim amb bons ulls, és una pràctica invasiva.»

A Son Navata, recordem, hi ha aigua depurada terciària que és apte per tots els usos exceptuant el consum humà. L'aigua de clavegueram es depura en una primera fase a la planta depuradora, després entra en una segona fase on passa per tres basses de decantació i filtratge.

¿Te ha parecido interesante la noticia?

 Sí  No
Reciente
Visto
Comentado