Después de 11 años cerrada la Pescadería Municipal de Manacor será realidad
Después de 11 años cerrada la pescadería de Manacor de carácter municipal se abrirá a mediados de septiembre y para una década
Estaba feliz la responsable de la Plaza de las Verduras Cristina Capó porque hoy se ha comenzado un camino hacía la implantación de todos los puestos y la apertura de la pescaderia como complemento fundamental.
AGENCIA MANACORNOTICIAS 26/08/2020 - 12:21:56
Es un edificio local de 64 metros cuadrados y está completamente equipado, menos detalles profesionales. Los domingos estará cerrada y abre 6 días a la semana de lunes a sábado de 8 de la mañana a 19:00 horas.

Después de 11 años cerrada la Pescadería Municipal de Manacor será una realidad a mediados de septiembre, más o menos. Este servicio será la cabeza de lanza del nuevo proyecto de la plaza de las Verduras, donde los nuevos inquilinos abrirán todos los puestos antes de finalizar el 2020. Ahora está en proceso de selección y adjudicación. El Ayuntamiento y la Delegada responsable Cristina Capó, quieren ingresos testimoniales, asequibles y el objetivo es poner en funcionamiento la plaza de abastos entera y todo lo que significa el comercio de proximidad, lo autóctono.

La Pescadería se ha adjudicado a Pescados David Castel de Palma, salia la oferta pública por 4.500 euros al año y la empresa concesionaria ofreció 8.400 euros anuales. Se ha firmado un contrato de 5 años, prorrogables por otros 5 mas (10 años se ambas partes están de acuerdo). Es un edificio local de 64 metros cuadrados y está completamente equipado, menos detalles profesionales. Los domingos estará cerrada y abre 6 días a la semana de lunes a sábado de 8 de la mañana a 19:00 horas. Cerrará dos horas para comer.

Pescados David Castel de Palma, salia la oferta pública por 4.500 euros al año y la empresa concesionaria ofreció 8.400 euros anuales. Se ha firmado un contrato de 5 años, prorrogables por otros 5 mas (10 años.

Estaba feliz la responsable de la Plaza de las Verduras Cristina Capó porque hoy se ha comenzado un camino hacía la implantación de todos los puestos y la apertura de la pescaderia como complemento fundamental. En la plaza se harán obras de adecuación en sus tejados y estructura por valor de 19.000 euros, y en los próximos presupuestos habrá otras cantidades para conservación. En la pescadería hubo dos ofertas la de David Castel y otra de un residente privado.

L’Ajuntament de Manacor adjudica la peixateria municipal, que obrirà les seves portes el proper mes de setembre. La recuperació de la instal·lació municipal, tancada des de 2009 forma part de l'aposta de l'equip de govern pel comerç local i de proximitat L’Ajuntament de Manacor ha adjudicat la peixateria municipal en concessió administrativa a l’empresa Pescados David Castel SL, que ha aconseguit la puntuació més elevada en el concurs públic convocat, per un cànon anual de 8.400 euros a favor de les arques municipals.

La concessió administrativa és per un període de cinc anys, prorrogable anualment per uns altres cinc anys més. La regidora d'Agricultura i Mercats, responsable de la Plaça de les Verdures, Cristina Capó, ha destacat la importància d’aquesta adjudicació, «que permetrà dinamitzar una zona comercial emblemàtica» com aquesta.

«La peixateria municipal és un símbol per als manacorins, i tornar-la a veure oberta ens satisfà profundament ja que el comerç local i de proximitat és una de les apostes d'aquest govern municipal», ha afegit. Capó ha recordat que fa més de 10 anys que la peixateria municipal roman tancada, ja que la darrera concessió va tenir lloc l'any 2009. L'any 2011 el consistori municipal va convocar un concurs públic que va ser declarat desert, el mateix que va succeir l'any 2019.

El local de la peixateria municipal té una superfície útil de 64 metres quadrats i està distribuït en una zona d'atenció al públic, zona de venda i manipulació, zona d'obrador, un vestidor i un bany. La zona de venda disposa d'un mostrador acabat en acer inoxidable i piques i compta amb una cambra frigorífica instal·lada.

El local es troba equipat per exercir la venda de peix amb excepció del mobiliari necessari per a la preparació del rentat, un moble on dipositar el peix una vegada està net, utillatge necessari per exercir l'activitat, com ara una balança, caixa registradora, ganivets, escatador de peix, estidores, pinces o contenidor de residus, que haurà de ser aportats per part del concessionari.

Com a mínim el 40% dels productes que oferirà la nova empresa concessionària comptaran amb etiqueta ecològica europea, d'acord amb el que va establir l'Ajuntament a les bases del concurs. L'horari comercial serà de 8h a 19h amb dues hores d'interrupció del servei, de dilluns a dissabte.

Adjudicació de les parades buides. La regidora d'Agricultura i Mercats, responsable de la Plaça de les Verdures, Cristina Capó, ha anunciat també aquest dimecres en roda de premsa que el seu departament ja té a punt la licitació per a la resta de parades buides de la plaça. “Feim feina perquè la Plaça de les Verdures pugui recuperar la importància que mereix i que sigui una zona plena de vida”.

Igualment, l'Ajuntament de Manacor iniciarà aquesta tardor una actuació de manteniment pressupostada en 19.000 euros amb l'objectiu de retirar el rovell de les bigues de la coberta dels dos edificis del mercat on s'allotgen les parades i pintar-les de bell nou.

¿Te ha parecido interesante la noticia?

 Sí  No
Reciente
Visto
Comentado


4
1
Bernie
No anirà bé, A sa plaça no hi ha res a fer.
Julián
Será como el último,lo veo muy dificil
Rafel Bergas
Enhorabona Regidora!!!
Manuel Rosas Serra
Ojalá consigan revitalizar la zona