El protocol s'emmarca en el Pla d'Habitatge per al Lloguer Assequible del Ministeri,
Consell de Mallorca: Cladera, Armengol i Ábalos signen al Consolat de Mar el protocol emmarcat en pla d'habitatges per a lloguer assequible del govern de l'Estat
«Aquí, els fons destinats a incrementar el parc d'habitatges de protecció pública o a preu assequible els coordinarem des del Consell, per ser més eficients i àgils en la gestió d'aquests recursos», ha explicat Cladera.
AGENCIA MANACORNOTICIAS 26/03/2021 - 15:37:00
«Aquest protocol és un bon exemple de la importància de la col·laboració institucional per garantir el dret a un habitatge digne a un preu assequible. És especialment important unir esforços en un territori com Mallorca

3 milions d'euros enguany per finançar a Mallorca nous habitatges de lloguer social. Cladera, Armengol i Ábalos signen al Consolat de Mar el protocol emmarcat en pla d'habitatges per a lloguer assequible del govern de l'Estat. La presidenta del Consell de Mallorca, Catalina Cladera, ha signat avui un protocol amb el ministre de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana, i el Govern de les Illes Balears, que estableix el compromís del Ministeri de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana per aportar finançament per a la construcció d'habitatge públic a Mallorca.

«Aquest protocol és un bon exemple de la importància de la col·laboració institucional per garantir el dret a un habitatge digne a un preu assequible. És especialment important unir esforços en un territori com Mallorca, a on fan falta habitatges de lloguer a preu assequible per satisfer la demanda existent, un problema que s'ha vist agreujat per la crisi econòmica i social provocada per la pandèmia» ha explicat la presidenta Cladera.

20 milions que ja estaven compromesos i que ara serviran per planificar nou habitatge públic. Com han explicat tant el ministre José Luis Ábalos com la presidenta del Govern, Francina Armengol, aquesta aportació ajudarà

El protocol s'emmarca en el Pla d'Habitatge per al Lloguer Assequible del Ministeri, el qual inclou una línia d'actuació per a la construcció d'habitatge social en zones tensionades amb els preus dels lloguers, mitjançant acords amb les entitats locals d'aquestes zones. D'aquesta manera, el Ministeri inclou Mallorca, i també Menorca i la ciutat d'Eivissa entre els àmbits territorials en què fa falta habitatge a preu assequible per atendre la demanda existent i fer front a les dificultats de la ciutadania per accedir a un habitatge i es tradueix en una aportació total de finançament de 20 milions d'euros.

Per a Mallorca, d'aquest fons estatal ja hi ha 3 milions d'euros inclosos en els pressuposts generals de l'Estat enguany, que contribuiran al finançament de 245 habitatges de lloguer social a l'illa. Està previst que durant els tres exercicis següents es pressuposti la resta de l'import fins a arribar als 20 milions totals per a les illes.

«Aquí, els fons destinats a incrementar el parc d'habitatges de protecció pública o a preu assequible els coordinarem des del Consell, per ser més eficients i àgils en la gestió d'aquests recursos», ha explicat Cladera.

Aquest import es destinarà al finançament d’habitatges que ja estan en construcció o planificats per l’IBAVI i permetrà alliberar 20 milions que ja estaven compromesos i que ara serviran per planificar nou habitatge públic. Com han explicat tant el ministre José Luis Ábalos com la presidenta del Govern, Francina Armengol, aquesta aportació ajudarà a desplegar més habitatge social i a anar incrementant més habitatge públic i són una mostra més de la permanent cooperació entre el Ministeri i totes les administracions de les illes.

¿Te ha parecido interesante la noticia?

 Sí  No
Reciente
Visto
Comentado