El alcalde Miquel Oliver (MÉS-Esquerra) confía en su Delegada
Se suspende de nuevo la tramitación del Plan General de Manacor hasta que el Ayuntamiento de la capital del Llevant subsane deficiencias previstas para septiembre
También se suspende el Plan Económico y Financiero. A partir de ahora hay suspensión de licencias y las que se concedan estarán bajo la normativa en vigor de las Normas Subsidiarias y Complementarias de 1980 y 1981.
AGENCIA MANACORNOTICIAS 30/07/2021 - 14:36:40
Ya dijo la Delegada de Urbanismo y Vivienda de Manacor la Vicealcaldesa Núria Hinojosa (PSIB-PSOE) que en cuanto se supiese si había alguna deficiencia y prescripciones, se pondrían a trabajar con urgencia

Se suspende de nuevo la tramitación del Plan General de Manacor, hasta que el Ayuntamiento de la capital del Llevant subsane las deficiencias del mismo encontradas por el Consell Insular de Mallorca. Estamos a la espera de una nota de prensa, pero todo indica que hay 7 importantes deficiencias y numerosas prescripciones.

También se suspende el Plan Económico y Financiero. A partir de ahora hay suspensión de licencias y las que se concedan estarán bajo la normativa en vigor de las Normas Subsidiarias y Complementarias de 1980 y 1981.

En Manacor se sabía que después de 198 errores detectados era muy difícil limpiar y subsanar toda la documentación de golpe, por mucho que se han esmerado los servicios técnicos. Hay algún desencuentro

Ya dijo la Delegada de Urbanismo y Vivienda de Manacor la Vicealcaldesa Núria Hinojosa (PSIB-PSOE) que en cuanto se supiese si había alguna deficiencia y prescripciones, se pondrían a trabajar con urgencia para presentar de nuevo el Plan General (PG) al Consell Insular de Mallorca, completamente subsanado y mejorado. Se trata de aspectos técnicos y económicos que deben pasar el filtro de la institución insular.

El alcalde Miquel Oliver (MÉS-Esquerra) confía en su Delegada, y desde Unidas/Podemos del Consell se adelanta que las deficiencias se resumen en 3 importantes, las otras 4 son sencillas, y unas pocas prescripciones, que se subsanarán sin problema alguno, aunque el tiempo apremia.

En Manacor se sabía que después de 198 errores detectados era muy difícil limpiar y subsanar toda la documentación de golpe, por mucho que se han esmerado los servicios técnicos. Hay algún desencuentro entre los equipos profesionales de Manacor y los insulares.

L'Ajuntament de Manacor fa feina per esmenar les darreres deficiències del Pla General i tornar-lo al Consell al setembre.

L’Ajuntament de Manacor farà feina per esmenar les deficiències detectades per part de la Comissió Insular d’Urbanisme al Pla General d’Ordenació Urbana de Manacor. La delegada d’Urbanisme, Núria Hinojosa assegura que els serveis tècnics municipals ja fa dies que treballen en l’esmena de les deficiències comunicades fa una setmana per part de la Ponència Tècnica de la Comissió Insular d’Urbanisme i que avui ha ratificat la Comissió reunida en ple. “De 200 deficiències s’ha passat a 7, que en realitat són 3”, explica Hinojosa.

Aquestes deficiències fan referència a dues Unitats d’Actuació a Manacor i s’Estany d’en Mas i la tercera a dades econòmiques. Pel que fa a les dues Unitats d’Actuació, les deficiències afecten a detalls de planimetria, entre d’altres, i ja s’ha consensuat amb el Consell de Mallorca la seva correcció. «Ja estam en marxa perquè al ple del mes de setembre hi puguem dur les correccions i el nou dictamen es pugui tornar a elevar a la Comissió el més aviat possible», ha afegit.

L’Ajuntament de Manacor ha recordat davant la Comissió Insular d’Urbanisme que el municipi de Manacor ha estat “pioner” en la redacció de l’Informe de Sostenibilitat Econòmica, tal i com marca la llei d’Urbanisme de les Illes Balears.

“Hem estat pioners a l’hora d’haver-lo de redactar, però no tenim els instruments tècnics ni experts en valoracions a les plantilles de les administracions, ni a l’Ajuntament, ni al Consell”, ha incidit Hinojosa, qui ha demanat a la institució insular que si vol aplanar el camí als demés municipis que han de redactar nous planejaments urbanístics, doti els serveis tècnics insulars de professionals d’aquestes característiques.  

¿Te ha parecido interesante la noticia?

 Sí  No
Reciente
Visto
Comentado


1
1
Manuel Rosas Serra
La historia interminable