Santanyí
L’Ajuntament de Santanyí obri un expedient sancionador a FCC per deficiències greus en la recollida de fems
Els diferents nuclis de població del municipi de Santanyí estan patint des de fa uns mesos un greu perjudici.
ajsantanyi.net 27/06/2023 - 20:02:16

L’Ajuntament de Santanyí obri un expedient sancionador a FCC per deficiències greus en la recollida de fems

Els diferents nuclis de població del municipi de Santanyí estan patint des de fa uns mesos un greu perjudici per la degradació progressiva del servei de recollida i transport de residus sòlids urbans i de recollida selectiva. L’empresa responsable d’aquest servei FCC Medio Ambiente (abans Fomento de Construcciones y Contratas) no està complint amb el contracte signat amb l’Ajuntament de Santanyí, i per això, s’ha obert un expedient sancionador.

El departament de Medi Ambient de l’ajuntament ha elaborat un informe on es detalla com l’empresa, durant els mesos d’abril, maig i juny, ha comès reiteradament una falta molt greu per la no prestació del servei a tot el municipi. Tampoc ha fet la neteja dels contenidors en els terminis establerts en el contracte, cosa que es considera falta greu. I a més, s’ha detectat el mal funcionament dels vehicles que ocasionen danys a la via pública, cosa que també es considera falta greu. Totes aquestes infraccions estan contemplades en el plec de prescripcions tècniques del contracte entre FCC Medio Ambiente i l’Ajuntament de Santanyí.

L’obertura de l’expedient ha estat notificat a l’empresa amb el corresponent informe i amb un gran nombre de fotografies que acrediten totes i cada una de les infraccions. La batlessa de Santanyí, Maria Pons, haassegurat que “l’Ajuntament de Santanyí ha tengut paciència amb els responsables del servei, però això que està patint la ciutadania no ho podem consentir.

Hi ha una evident falta de compromís amb el poble per part de l’empresa i el consistori no pagarà per una feina que no s’està realitzant”. Tal com ha explicat la regidora, Bàrbara Xamena, “els veïnats i veïnades de tots els nuclis, en algun moment han vist com no poden deixar els fems als contenidors perquè estan plens, o han comprovat que el servei de recollida porta a porta no s’ha fet.

Cada dia hi ha incidències, que són notificades immediatament als responsables de FCC, però no estan complint amb la feina que els pertoca. Moltes vegades, acaba sent SEMDESA qui fa la feina, i això no ho podem tolerar”.

L’Empresa Municipal de Serveis de Santanyí, SEMDESA, cada dia ha d’actuar a un punt o altre del terme perquè hi ha bosses al carrer o contenidors que vessen de residus. Per això, des de l’Ajuntament de Santanyí, es fa una crida als veïnats i veïnades de tots els pobles perquè col·laborin en la mesura que sigui possible a mantenir nets els carrers mentre es resol la situació. Una vegada notificada l’obertura de l’expedient de sanció, FCC Medio Ambiente, haurà de respondre i corregir la situació. Cal recordar que a més, està en exposició pública la licitació del nou contracte del servei de recollida selectiva porta a porta del municipi de Santanyí. Això ha de suposar un gran canvi en la manera de tractament de residus al terme, ja que desapareixeran els contenidors dels carrers.

Però mentre hi ha el procés per saber qui serà l’adjudicatari del nou contracte, l’equip de govern municipal lluitarà per mantenir un servei adequat per a tot el terme.

 

Reciente
Visto
Comentado