El PI
El Pi critica la nova Oficina de Libertad Lingüística que controlarà VOX
Gili: “No es pot donar a l’extrema dreta eines per exterminar la nostra llengua i cultura”.
el-pi.com 14/08/2023 - 15:21:58

El Pi critica la nova Oficina de Libertad Lingüística que controlarà VOX

Gili: “No es pot donar a l’extrema dreta eines per exterminar la nostra llengua i cultura”

El Pi-PROPOSTA PER LES ILLES BALEARSconsidera que la nova ‘Oficina de Libertad Lingüística’ que controlarà VOX anirà en contra de la nostra llengua i de la seva utilització a tots els àmbits de la nostra societat. “És intolerable que el PP hagi donat eines a l’extrema dreta per exterminar la nostra llengua i cultura” ha assegurat el president de la formació regionalista Tolo Gili.

La nostra llengua i la nostra cultura són part de la nostra essència i no podem fer passes enrere” insisteix el president. “No esperàvem que el Partit Popular donàs un instrument a VOX per imposar el castellà i deixar la nostra llengua totalment al marge”.

Per altra banda, Gili també ha fet referència a les diverses noticíes sobre els canvis que pretén impulsar el PP a la radiotelevisió pública IB3. “Hem de mantenir i impulsar la independència, la llibertat de premsa i la pluralitat dels mitjans de comunicació públics”, recorda Gili. “El que pretén el PP de llevar l’elecció del president per 2/3 parts de la cambra és impropi d’una democràcia moderna i actual. Això només durà al fet que IB3 es converteixi en un instrument de propaganda brutal amb usos partidistes del govern de torn”.

 

Reciente
Visto
Comentado