Consell de Mallorca
El Consell de Mallorca destinarà 7 milions als ajuntaments per actuacions relatives a l'eficiència energètica i reducció de la contaminació
La convocatòria de subvencions s'emmarca en el Pacte Europeu de Batlies corresponent als anys 2024 i 2025.
conselldemallorca.net 13/04/2024 - 11:33:49

El Consell de Mallorca destinarà 7 milions als ajuntaments per actuacions relatives a l'eficiència energètica i reducció de la contaminació

La convocatòria de subvencions s'emmarca en el Pacte Europeu de Batlies corresponent als anys 2024 i 2025

El Consell de Mallorca, a través del Departament de Promoció Econòmica i Desenvolupament Local, ha aprovat la convocatòria de subvencions als ajuntaments que formen part del Pacte Europeu de Batlies per a millores en matèria de sostenibilitat energètica i reducció de la contaminació.

La convocatòria és bianual i l'import destinat als ajuntaments es manté, ascendeix a la suma de 7 milions d'euros per als anys 2024 i 2025: 3,5 milions a càrrec del pressupost d'aquesta any i altres 3,5 milions a càrrec dels comptes de l'any següent.

La consellera de Promoció Econòmica i Desenvolupament Local, Pilar Amate, ha remarcat el seu «compromís amb els ajuntaments perquè puguin comptar amb les ajudes suficients per dur a terme projectes encaminats a la cura mediambiental». D'aquesta manera, ha dit: «reforcem la nostra aposta pel municipalisme i la protecció de la nostra illa».

Així, s'estableixen dos tipus d'actuacions: les corrents, basades en la conscienciació a la ciutadania i l'elaboració de plans de residus o de plans de mobilitat; i les d'inversió, com pot ser la implantació d'enllumenat de baix consum en edificis públics, l'adquisició de vehicles de baixes emissions o la implantació d'instal·lacions fotovoltaiques d'autoconsum.

Principals novetats de la convocatòria

La present convocatòria de subvencions PAESC inclou una sèrie de novetats, com és la reducció del termini de presentació de sol·licituds, que passa de 2 mesos a 30 dies hàbils.

També s'escurça el termini mínim exigit per poder substituir els vehicles de titularitat municipal, passant de 10 anys a 5 anys, i poder substituir tant vehicles que funcionen amb carburants com vehicles elèctrics, que es podran canviar per altres elèctrics o híbrids que donin un major rendiment per presentar una tecnologia més avançada.

A més, s'estableix expressament la no exigència d'interessos de demora quan s'executi el 80 % del projecte subvencionat i es flexibilitzen, igual que en el Pla d'Obres i Serveis 2024-2025 (recentment aprovat), les modificacions de l'acord de concessió, permetent expressament el trasllat d'imports entre actuacions sense necessitat de substituir-les.

Finalment, en aquesta convocatòria també s'han reduït en cinc trams d'adjudicació els imports d'ajudes a les entitats locals, amb l'objectiu d’«evitar que els ajuntaments més petits, de fins a 3.000 habitants, veiessin reduïda la seva subvenció després d'un increment de població els darrer anys, principalment, per mor de la pandèmia».

 

Reciente
Visto
Comentado