Representa les quatre estacions de l’any sota el lema «Viu es Serral
Inca inaugura el mural realitzat pels infants durant Street Art la intervenció de gran format representa les 4 estacions de l’any i convida a descobrir el Parc del Serral de ses Monges
La V edició del festival Inca Street Art va comptar amb la participació d’artistes urbans de renom com Suso 33, Sergi Solé, Federica Furbelli, Verni i Carolina Adán.
AGENCIA MANACORNOTICIAS 14/06/2024 - 07:54:00
Catalina Mayol, gestora cultural i docent amb amplis coneixements i experiència en la gestió de murals. A més, s’ha comptat també amb la participació del Casal de Joves d’Inca «Sa Fàbrica».

Inca inaugura el mural realitzat pels infants durant Inca Street Art. La intervenció de gran format representa les quatre estacions de l’any i convida a descobrir el Parc del Serral de ses Monges.. L’Ajuntament d’Inca ha inaugurat avui el mural participatiu impulsat pel Consell de la infància d’Inca, en el marc de la darrera edició del Festival Inca Street Art. L’obra de gran format, realitzada en les escales de l’avinguda de Lluc de pujada al Parc del Serral de ses Monges, representa les quatre estacions de l’any sota el lema «Viu es Serral».

«Aquest projecte no només embelleix un espai amb molta visibilitat de la ciutat, sinó que també demostra l’impacte positiu de la participació dels joves en grans projectes d'Inca que reivindiquen la seva creativitat i visió», explica la regidora d’Educació, Helena Cayetano.

D’aquesta manera, l’Ajuntament d’Inca renova i modernitza les escales de l’avinguda de Lluc, un espai de molta visibilitat per a totes les persones que van cap a Selva, Caimari o Lluc.

Per la seva part, el batle d’Inca, destaca que «aquest mural és un clar exemple de com l’art pot ser una eina de regeneració urbana i social, alhora que reflecteix l’esperit dinàmic i renovador d’Inca, gràcies a la participació dels nins i nines del municipi.»

Així doncs, en primer lloc, han participat en l’execució d’aquest mural els alumnes de 5è i 6è de tots els Centres Educatius que participen en el Consell d’Infants. Després, la participació va ser oberta a familiars i tots els infants d’Inca.

El plantejament, direcció i acabat d’aquest mural, ha anat a càrrec de l’ESPAI TINTART, acadèmia d’art d’Inca, dirigida per Catalina Mayol, gestora cultural i docent amb amplis coneixements i experiència en la gestió de murals. A més, s’ha comptat també amb la participació del Casal de Joves d’Inca «Sa Fàbrica».

D’aquesta manera, l’Ajuntament d’Inca renova i modernitza les escales de l’avinguda de Lluc, un espai de molta visibilitat per a totes les persones que van cap a Selva, Caimari o Lluc. En aquest sentit, cal destacar que fa uns anys es va pintar un mural en aquesta zona, però ja es trobava molt deteriorat, i per això es va decidir fer aquí aquesta gran intervenció artística.

La V edició del festival Inca Street Art va comptar amb la participació d’artistes urbans de renom com Suso 33, Sergi Solé, Federica Furbelli, Verni i Carolina Adán. Aquesta iniciativa, que va néixer amb la finalitat de democratitzar la cultura, sensibilitzant a la població mitjançant obres que dialoguen amb el públic a peu de carrer, fent accessible a tots els ciutadans i visitants l'experiència de l'art, ja s’ha consolidat i ha convertit Inca en un vertader museu a l’aire lliure.

¿Te ha parecido interesante la noticia?

 Sí  No
Reciente
Visto
Comentado