Santanyí
Revelats els guanyadors dels Premis de Narrativa, Poesia i Teatre a Santanyí
En el marc de les Festes de Sant Jaume, el municipi de Santanyí ha celebrat aquest cap de setmana l'acte de presentació dels llibres guanyadors dels prestigiosos Premis Literaris Vila de Santanyí.
ajsantanyi.net 24/07/2023 - 08:39:04

Revelats els guanyadors dels Premis de Narrativa, Poesia i Teatre a Santanyí

En el marc de les Festes de Sant Jaume, el municipi de Santanyí ha celebrat aquest cap de setmana l'acte de presentació dels llibres guanyadors dels prestigiosos Premis Literaris Vila de Santanyí. A la Casa de Cultura Ses Cases Noves, s'ha viscut un emocionant moment en el qual s’han pogut tocar per primera vegada les obres guardonades en les categories de narrativa, poesia i teatre.

Els tres llibres triomfadors d'aquesta edició són: L'Animal perfecte de Lídia Gázquez Olivares, que ha estat distingit amb el XXXVIII Premi Bernat Vidal i Tomàs; Les cinc ciutats d'Ul-dri'ak de Roger Coch Elias, guanyador de la sisena edició del Premi Antoni Vidal Ferrando; i Temps mort de Jordi Casado i Olivas, que s'ha emportat la segona convocatòria del Premi de Teatre Vila de Santanyí. Totes aquestes obres han estat editades per l'editorial santanyinera AdiA Edicions, dirigida per Pau Vadell.

El regidor de Cultura, Mateu Nadal, i la batlessa de Santanyí, Maria Pons, han mostrat la seva satisfacció per poder continuar amb la tradició de presentar els llibres guanyadors dels premis literaris del municipi. Des de l'Ajuntament, s'ha destacat la vitalitat de la cultura a Santanyí i la importància d'aquests guardons en l’àmbit de la literatura en català. Enguany, s'han rebut un total de 117 obres en les tres categories dels premis: 38 manuscrits per al Premi Bernat Vidal i Tomàs, 35 per al Premi Antoni Vidal Ferrando i 44 textos per al Premi de Teatre Vila de Santanyí en la seva segona edició.

El regidor de Cultura, Mateu Nadal, ha destacat l’alta participació i la qualitat de les obres presentades, que reafirma el paper destacat de Santanyí com a referent cultural i lingüístic. Així mateix, ha reafirmat el compromís de l'Ajuntament a continuar impulsant iniciatives culturals que enriqueixin la vida cultural del municipi i a donar-les a conèixer a tot el món.

Ha tancat l’acte la batlessa de Santanyí, Maria Pons, qui ha felicitat els guanyadors i ha agraït la gran participació de candidats en aquesta convocatòria. També ha expressat el seu reconeixement a tots els implicats en l'organització dels premis i als col·laboradors que fan possible que la vida cultural de Santanyí continuï vibrant i plena d'activitats. Amb aquesta celebració, Santanyí reafirma el seu compromís amb la promoció de la cultura, donant suport als talents de les lletres dels territoris de parla catalana i fomentant la creativitat en l'àmbit literari.

 

Reciente
Visto
Comentado